KAWAN²

Tuesday, December 13, 2011

Imbasan

Aku ni kan, kalau attend rewang kat kenduri kawin.. Sumpah memang aku tak reti nak buat keje apa. Mungkin orang dah cop aku Pemalas.

Zaman sekarang ni, semua dah senang. Bunga telur, semua dah siap jual. Ko tunjuk je mana ko nak. Tak macam dulu, semua benda nak kena gotong royong rewang. Tapi, setiap perkara mesti ada pro dan kontra kan?

Bunga manggar, semua dah siap. Ko tinggal cucuk je kat betik. Cuma time cucuk tu kena la berseni sikit. Kang kejung je rupa. Macam bunga manggar yang aku susun time kenduri jiran aku minggu sudah. Eh..

Aku ingat lagi zaman aku kecik2, zaman tu belum baligh lagi. Kalau pengantin dah berarak, kemain lagi bunga manggar tu dibawak lari. Berebut2 kau.. Termasuk la aku. Tah hape2 tah. Aku sendiri pun tak tau motip sebenarnya.

Mungkin sebab bunga manggar dulu value dia tinggi sebab dibuat sendiri. Beli kertas kilat2, pastu lilit2 kat lidi. Buat time rewang malam sabtu. Semua bujang2. Kalau untung, time tu la dapat balak. Untung lagi kalau sampai ke jinjang pelamin. Kahkah!

Satu lagi, bab nak bagi goodies kat tetamu.. beli je air kotak, beli buah ke, beli snack ke sumi jelly ke, masuk dalam paper bag. Very easy breezy. Takyah la ko nak bungkus2 buah ke apa ke dalam plastik corak2 bunga.

Eh, nanti aku kawin nak bagi goodies apa eh? Idea pliss..

Tetiba je..


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

4 comments:

F A R Y N said...

bagi duit raya!
bwahahahahaa

Anonymous said...

bukan skrang masih air kotak jugak ke?....

AQisH said...

padahal u dtg lambat keje semua org dah buat...asalan lahh :p

Karbon Kopie said...

ko bg voucer jusco ke kakak. mcm best jeh.