KAWAN²

Wednesday, March 21, 2012

A Must Read Entry

Kan? Tajuk entry pun tak boleh blah.

Memang pun. Kalau boleh nak belah kepala si keparat ni.

Walaupun benda ni tak terjadi kat aku, tapi aku terasa sakitnya.

Geram! penat dah carut malam tadi. Mak aku pun takleh kata apa dengan aku carut.

Benda ni jadi kat kakak aku. Dia ni keje kat Bukit Raja. Kereta pulak parking kat luar pagar. Ye, Memang kena parking kat luar. Tak boleh parking dalam kawasan kilang. Di sini dah nampak kebodohan kilang ni.

Dah nak jadi, cermin kereta pecah. Terkena batu time orang mesin rumput. Nak cari sapa orangnya pun ambik masa. Kena check company mana yang ambik kontrak mesin rumput kawasan tu pun satu hal. Ish.. sangat troublesome la. Adalah lebih baik pegi repair, keluar duit sendiri. Dalam seratus lebih kalau tak silap.

Okey, bila big bos kakak aku (orang Jepun) dapat tau, dia pun jumpa kakak aku. Mintak maaf atas kejadian yang menimpa. Dia pun ada inisiatif pakat kutip duit kat bahagian admin nak bagi kat kakak aku. Dapat la rm90 sebagai duit ihsan.

Duit tu pulak di Jepun ni suruh manager (Melayu *babi*) sampaikan kat kakak aku. Dia ni memang tunggu masa je nak kena pecahkan muka dia. Perangai sangat tidak macam Melayu. Tapi macam hanjing. (aku ganti tempat Azwan Ali jap). Dia ni suka tindas pekerja.

Korang bayangkan la ye, adik korang nak kawin.. Tapi dia tak bagi cuti. "adik awak yang kawin, bukan awak pun. buat apa nak cuti?". Babi bukan?

Kalau anak sakit nak ambik cuti.. "kan ke anak awak tu dah di hantar kat baby sitter. tau la dorang nak jaga anak awak." hanjing bukan?

(temperature aku dah naik..)

Berbalik kat cerita yang dia panggil kakak aku. Dia kata perkara ni (cermin pecah) terjadi atas kesilapan diri sendiri. Masalah kakak aku sendiri katanya. What the Eff? Tanpa rasa kesal atau prihatin dengan hal yang terjadi. Helo.. Korang yang suruh staff parking kat luar tu, staff punya silap ke?

Lepas tu baru dia pass duit rm90 tadi kat kakak aku. Time tu kakak aku dah nangis dah. Geram sangat bila si Bodoh ni cakap camtu. Lepas tu si Jepun tu pun nampak kakak aku nangis. Dia tanya kenapa kakak aku nangis. Si Bodoh ni kata, kakak aku terharu sebab dapat duit rm90.

Apeke sial punya manusia?

Ada sorang yang terdengar si bodoh ni cakap camtu, dia bagitau kakak aku. Terus kakak aku turn, jumpa si Jepun tu lagi sekali. Bagitau perkara sebenar dan pulangkan duit rm90 tadi. Rasa terhina bukan?Apa ingat hadap sangat ke dengan duit tu. Tuiii! Ko belum bagi duit, cermin tu pun dah siap repair la sangap!

Si Jepun ni agak terkejut. Kakak aku pun cerita la pasal si Bodoh tu. Jepun tu ada tulis kat kertas. Take note. Harap amik tindakan ye, jangan sekadar take note.

Sebenarnya ramai orang berhenti sebab si Bodoh ni. Suka sangat menindas orang lain. Sampaikan ada bekas pengurus Jepun ni pun menolak untuk datang sini balik sebab Bodoh ni ada. Kalau bodoh ni berambus, baru dia sanggup datang balik.

Err.. biar aku kenalkan kat sini. Si bodoh ni bernama Sabri.

Kalau ada sesapa sedara Sabri baca, lagi aku suka. Biar dia tahu tahap kehanjingan sedara dia ni.

Okeylah, aku nak urut dada.

Mengah2 sebab marah.


1 comment:

VFN said...

org luar pun lebih baik...
cilake punya sabri!