KAWAN²

Saturday, April 7, 2012

Aku tak suka kalau kat pasar tu ada orang jual krim snow. Paksa2 orang cuba. Kalau la muka dia licin licau takpe la kan.

Bukan aku nak kata la kan. Kau jual krim muka, paksa orang beli.. Haruslah muka kau tu semenggah. Ni tak, muka capuk2 krim. Camne la orang nak minat membeli?

Ni kisah pagi tadi, aku pegi pasar. Dia tanya mak aku kalau aku ni cucu dia. Mak aku kata bukan cucu. Tapi anak. Pastu dia kata "Anak makcik ada resdung tu.." Boleh ko scan kulit aku dari jauh eh?

Aku buat tak tau and jalan sambil 'TALK TO THE HAND'. Baik aku pakai krim Safi.
Dorang ni kan, buat sales main taram je. Aritu anak sedara aku kena. Kat Tesco. Tengah dia berjalan, tiba2 ada orang tarik tangan dia, then sapu2 krim.

Kejadah kau pegang tangan orang ikut sesuka hati kau? Kau tak pikir ke kalau2 tu bini orang? Sesuka hati ke kau nak pegang. Silap2 kang kena lempang dengan laki orang. Please lah.. nak capai target sale bukan camtu der..

Dorang ni kan, jual 3 benda yang sama. Satu untuk krim muka, satu lagi untuk krim siang n satu lagi boleh buat masker. 3 barang yang sama uolsss..

Sungguh tak logik bukan?


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1 comment:

qina said...

hoho dah bnyak sgt orang mcam ni. suka paksa pksa sruh beli