KAWAN²

Friday, January 4, 2013

Skool

Minggu ni status FB memang la pasal hari persekolahan. Yang anak2 masuk tadika, masuk darjah satu. Masuk tingkatan. Semua ada. Aku je takde anak.

Tapi, aku tetapp la ada cerita pasal sekolah. Ye, anak2 sedara aku ada yang baru masuk tadika. Ada jugak yang masuk darjah satu.

Okey, nak cerita pasal yang tadika dulu. Farish and Arianna. Sekolah di tadika yang sama. Farish ni over peramah. Tapi tak suka kongsi barang. Maybe dah biasa main sendiri kat rumah. Semalam, lepas balik tadika. Dalam kereta, kakak check seluar dia. Kot2 dia ada kencing kat seluar ke.

Sekali.. Kakak aku perasan, seluar dalam takdeee.. Rupanya dia pegi tandas, lupa nak pakai balik. Kakak aku pun tengok dalam tandas, seluar dalam ada kat situ.

Boleh dia lupa sarung balik seluar dalam dia. Adoii Farish.. Nasib baik ko budak kecik. Kalau budak besar? Eh.. Ke situ pula aku. Satu lagi, dia nangis. Nak tau sebab apa?

Sebab...

"Nanti balik rumah, takde pawan"

Pawan = Kawan.

Irfan, masuk darjah 1. Hari pertama dan hari kedua, kakak ipar aku datang sekolah time rehat. Sebabnya, nak tolong dia beli makanan. Dia cakap, harga air limaposen, tapi duit dia singgit. Boleh ke beli? Hahaaa.. Dia tak tau ada belen nanti.

Today, sekolah petang dia beli nasi lemak. Dia suruh ibu dia rasa dulu nasik lemak tu basi ke tak. Dia ingat, nasik lemak cuma ada waktu pagi je kottt.. Ye, Irfan memang cerewet bab makan. Macam Umi dia.

Umi = Cikpinky.

Okeylah, nak tido.

(Menguap)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: