KAWAN²

Tuesday, December 24, 2013

Letih


Seriusly, dua tiga minggu kebelakangan ni memang letih. Letih badan, letih minda. Biar letih badan, jangan letih fikiran. Pasal fikiran, takyah aku ceritakan kat sini. Kang meroyan balik aku karang..

Letih badan ni adalah persiapan untuk adik aku kawin pada 15hb Disember 2013 yang lepas. Korang tau la kan, sebulan sebelum tu dan macam2 preparation kena buat. Dan tiap minggu tu lah asik keluar cari barang. Macam nak raya la kan.. Selagi belum raya, selagi tu lah ada je barang nak dibeli.

Itu belum aktiviti mengemas rumah. Dalam dan luar rumah. Ntah apa yang nak dikemas pun aku tak tau. Sama je pun rupa. Cuma..

Cuma..

Pokok bunga kertas rimbun depan rumah telah berjaya di 'clear' kan oleh menantu2 mak aku. Bunga Tangisan nama ku beri. Elok2 mak aku balik dari pasar, tengok pokok bunga dah takde, terus berjujuran air mata. Semua pakat buat tak tau. Kang dilayan, lagi dia sedih.

Mari kita layan gambar2. Bunyik mcm banyak je kan. Padahalll. Empat je pun..

Malam Berinai.
 

 Ni adik beradik, kakak ipar and anak buah pengantin. Pakat pakai sedondon. Hasil ihsan pengantin.

 Ko ni dik, bawak2 slow sikit berjalan tu. Kasut ko tu dah la pat inci. 

 Comel kan adik ipar aku? Menjeling gituh.

Tapi kan.. Tapi lagi..

Seriusly, aku jadi semangat nak buat majlis kawin aku. Sebelum ni rasa blank je. Tak tau nak beli baju camne, goodie bag camne dan majlis yang camne. Tapi sejak2 abis majlis adik aku ni, aku dah mula buat perancangan. Yelah, hari dah makin dekat kan.

Kakak2 aku dah mula nasihat apa nak buat. Apa nak di beli. Buat majlis yang macamana nanti.. Aku sebagai adik, dengar dan ikut je nasihat mereka. 

Ecewahhh.. Feeling dah nak naik pelamin.

Tapi.. 

Aku dan tunang adalah berdarah GEMURUH. Tak tau camne nak duduk kat pelamin nanti. Mau dua2 gigil.

Hahahaa..

Tata.





1 comment:

Belle Lina said...

Tahniah pd ur sis n ur family. Nih tak sabar tgk ko n ur cinta di hari bahagia itu xD