KAWAN²

Thursday, April 8, 2010

Kalau sudi, katakan sudi.. Tidaklah aku menanti..


Kalau dulu.. aku mmg ZERO pengetahuan pasal Facebook.. tidak lagi sekarang.

Orang kata, dah kemaruk.

Kalau keluar artikel pasal ketagihan facebook..

Akulah salah sorang darinya.

Dari memula.. ada sorang kawan ni, dia suruh aku bergiat aktif. Boleh connect dengan kawan² lama katanya. Boleh tambah kawan. Ye, aku setuju.

Ramai kawan² sekolah lama dapat aku hubungi kembali. Dapat la tau kabar dorang sekarang ni. Ada yang tetap sama.. ada yang dah kurus, ada yang dah tak brapa nak kurus.

Kalau aku, sampai ke hari ni.. masih kurus.

Cerita pasal tambah kawan ni la kan.. Tak semua orang yg add kita tu single. Ada gak yang dah double, tripple dan ke atas.

Dah nama pun nak kawan² kan.. Accept je la. Bukan susah pun. Accept je request. (setelah diselidiki)

Dah jadik kawan.. Rajin la pulak komen²nan kat status. Ko komen aku.. aku komen ko.

Pulak, yang rajin komen tu dah berbini.

Bini dapat tangkap. Bini pun ada facebook. Mgkin bini dia dok monitor aktiviti laki dia kat FB.

Menggelupur la nak request aku jadi kawan. Nak tengok la full detail pasal aku ni. Ada la aku dapat tau serba sedikit pasal si bini ni.. Takyah nak citer. Buang masa.

Sampai ke hari ni aku tak approve request dia.

Sebab, aku tau bila aku dah approve.. Cerita 1 juzuk.. akan bertambah jadi 4 juzuk.

MALAS OKEY?

Harini, dia antar mesej kat inbox FB aku. Tanya camni..

salam..kenapa tak sudi ke nak add aku???????

Ni exactly yang dia antar kat aku. aku copy paste je.

Kalau dah lebih dari sebulan aku tak approve tu.. Paham² je la kan?

Takyah la nak tanya sudi ke tak sudi.

AKU TAK SUDI, OKEY??




7 comments:

F A R Y N said...

hahaha..takyah add...block je terus..takde la dia menanti2...kah kah kah

GiGGLe GaL said...

aihh.. malas aku la kes pathetic cam ni..aku pon ade gak kene skali.. yg kes gefren dia cuak tengok si bofren add aku ngan dak dja tu..abes sme di add nye.. last2 smpai dia remove sme kekawan fomfuan si bofren tu..kesimpulan..malas aku nak layan la org gila cam ni...

.ieLah. said...

haishh..
tanak le...tak paham ke?

;p

i.am.belle said...

haha. siap hantar mssg lagi tanya. bongok ler beliau xD

AQisH said...

i setuju u block user je tin..jadinya dia xkan nampak komen2 u lagii..percayalaahhhh...ala2 dato ct hokayyy ;)

pinkiss said...

faryn,
hahahaa.. aku nak biar dia jadi penunggu kat fb.

gg,
baik layan quadraple kan? eh,betul ke spelling aku nih?

ielah,
ko paham, dia tak paham. lembs..

belle,
hahhaa.. itu bongok a/p bongek

aqish,
kalau i block u ok tak?

AQisH said...

u nk block i ke tin..u cubalah cubaaaaa u tau nasib u camne...