KAWAN²

Friday, December 18, 2009

Buku baru?

Aku masih ingat lagi tahun lepas (tahun Islam). Time tu nak masuk tahun baru. Seperti biasa, ayat berulang dari mak aku.

"Tahun baru.. buka buku baru"..

Ye Mak. Nanti aku buka buku baru tapi kaler yang sama.. Heheheee..

Mak aku pesan. Sempena tahun baru esok.. Sebelum pergi keje, kena salam cium tangan mak aku. Aku ingat la kan.. Aku je kot yang tak salam mak ayah sebelum pegi keje. Anak yang mulia bukan aku?

Kalau dulu, bersiap².. Angkat beg. Trus setat kereta. Pegi keje. Tak tengok pun apa mak bapak aku tengah buat. Okey ke diorang and etc..

Pakai baju apa pun mak aku tak perasan. (ni yang best..). Dushummm! Adeh..!

Sebab aku ni suka pakai yang ketat². Walaupun tak berapa nak ada 'sesuatu' itu.. Ada aku kesah? Aku memang suka yang ketat.

Tapi sekarang.. Tiap hari kena salam cium tangan mak bapak aku. Baju apa, seluar ketat ke tak.. Itu semua mak aku akan nampak.. akan tengok.

Itu semua tak jadi masalah sebenarnya.

Apa yang aku nampak sekarang.. sejak dari tahun baru tahun lepas.. Aku akan tengok mak bapak aku setiap pagi. Tengok yang diorang tu dalam kesihatan yang baik.

Memang ada kebaikan di sebalik apa yang mak kita buat..

Salam Maal Hijrah semua..





5 comments:

Fatt Chin Choy said...

tak ada 'sesuatu'
apakah?
haha

[S]itie [B]Um [B]Um said...

azam nk kawin leh? hehe

blur4791 said...

oii fat choi,,sula telang lagi mau suluh kaa...aiyass...sesuatu tu something laa...something tu sesuatu laa...aiyaaa....

oii makcik bila nye nak update blog?doryan ada lagi ke tingai pokok>? :-)

alladiin said...

salam beb selagi diorg ada.. esok2, klu diorg dah tak de, sure lu rindu dgn suasana tu...

Dak Wan said...

Ajaran org lama tu jgn dilupa k?