KAWAN²

Friday, June 25, 2010

Tak Ada Logika.

Tipu la kalau aku bagitau yang aku tiap bulan bayar credit card on time.

Nampak la sangat PROPA kan?

Ye.. Memang aku biasa bayar agak lambat sikit. Tapi aku tetap akan bayar. Cuma timing tu tak selalunya tepat.

Lari tetap Lari.

Aku rasa la kan.. amatla kurang jumlahnya mereka yang bayar tepat pada tarikhnya. Ngaku je la kan.. Lalalalaaa..

Ni ha. Aku baru transfer fund pagi tadi.

Sebelum tu .. memang la banker dah kol aku. Tapi aku tak jawab. Malas la.. Sebab mmg aku nak bayar pun. Cuma Website bank tu takleh nak load pagi tadi. See, aku ada effort gak nak buat payment kan?

Lepas sepuluh minit aku transfer.. Dapat la kol. Dengan bangganya aku jawab la kan.

Begini:

Bank : Selamat pagi puan (bongek la.. aku belum puan lagi)

Aku : Ha, ye. Selamat pagi.

Bank : Saya dari tuuutt bank ye.. Ini mengenai credit card payment puan.

Aku : Okey..

(Time ni aku rasa dia sambil² check system)

Bank : Ye puan.. kami dah terima payment puan pagi tadi ye. Terima kasih untuk payment tersebut.

Aku : Okey.. (dalam hati dah bagi 10 bungkus maki)

Tak tau la kan kalau ada sesapa yang kerja kat bank bahagian card tu. Aku nak la tanya sikit. Ada tak korang call customer cakap terima kasih untuk payment yang dorang buat.

MACAM TAKDE JE KAN?

Eh.. kalau ada.. sila bagitau aku la ye.

Sebab aku rasa la kan..

MEMANG TAK MASUK DEK AKAL LA. TAK ADA LOGIKA LANGSUNG.




5 comments:

Fakhrur Razi said...

hohohoh btol tuh
kalau ad powng kdg2 yg confirmation yg mereka terima bayaran jer xD

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

eh nama lebih kurang aku orang atas nie.hahaha

kantoi! nasib baik tak buat video call ker hapa.kalau tak mesti dia lagi aib.hahaha

F A R Y N said...

ada je...sbb kalau ada QA yg datang check..biasalah..musim2 audit nak datang...ahhaa

pinkiss said...

fakhrur:
mmg kan.. hampeh mereka tu.

mfj:
tulah. kompius gak ni. bukan org yg sama rupa2nya. takdenya nak buat video call. jimat la mereka tu.

faryn:
wujud ke benda tu semua? sila bgtau aku.

mimizuzuhaha said...

tah2 mula2 dia nak cal ckp tak byr lagih..tiba2 payment masuk..tu yg terpaksa ckp tima kaseh kot