KAWAN²

Tuesday, July 20, 2010

Bulan Kopak..

Makin lama usia sesuatu barang tu.. pasti makin banyak ragam.

Macam ferrari aku. Hahaha.. pala otak aku ferrari. Kenari la .. Tapi kaler merah okey.. merah.. sebab tu aku feeling² kenari aku adalah ferrari.

Bulan ni saje.. Mula² temperature naik mendadak. Time tu adik aku kat jalan TAR. Tengah² jalan.. enjin berasap. Cuak gak aku.. Kalau nak kata aku tak bubuh coolant, tak jugak. Sebelum pegi PD aritu, aku dah topup. Kiranya semua dalam kondisi yang memuaskan.

Rupa²nya.. Radiator fan (mgkn) dah rosak. Alah kipas kat enjin tu dah tak gerak. Dahlah aritu aku kena keja kat luar. Terpaksa tukar keta lain. Nasib baik anak buah aku kebetulan tak guna keta. Nasib..

Pastu.. tayar belakang botak pulek.. Adess.. tukar tayar pulak. Beli je second hand. Ye, aku tak mampu beli baru. Nantilah ye.. Tunggu dapat payment. Payment hape? Bukan aku bisnes pun.

"Bos, boleh tukarkan tayar kereta saya tak?"

"Boleh, tolak gaji.."

Mampos.

Semalam pulak, alarm kereta aku tak berfungsi. Penat aku tekan² button ijau nak buka pintu.. Tak boleh pun. Dah lekuk dah ibu jari aku menekan. Lampu menyala.. tapi tak buka pun. Hampeh tul. Tekan button merah boleh.. kalau nak cepat pekak.. mari tekan untuk aku. Pastu dengar la bunyi jerit² sampai gegendang ko pecah.

Nasib baikla ada orang tolong aku. Buka secara manual. Pastu tekan button merah. Biarlah.. janji aku boleh balik. Minyak dahlah tinggal sikit. Nak berenti isi minyak pun tak berani. Nanti dah berenti, tak lock kereta.. elok² lepas ko bayar kat kaunter.. Tengok².. tinggal pam je. Kereta dah lesap. Skrg ni.. macam² hal.

Terus pergi kedai aksesori. Aku panggil tokey ni GAGAP. sebab beliau adalah GAGAP okey?

"Aaa Aamoi.. aaa apa maa saaa laahh?"

"Saa aa yaa.. puuuu puu nyaa aaa aallarrm aaa ada maaa saa lah laaa tooo keyy.."

Haaa.. tipu je. Hawau la kalau aku ajukkan beliau gagap kan?

Ha, terpaksa tukar baru. Alah.. bukan keta aku baru beli sebulan dua. Dah pat tahun lima tahun dah..

Haihh.. banyak expenses tuk kereta bulan ni.

Mungkin.. nak kena tukar kunci terus kot..

Pannggggg! nak tukar tayar pun tak mampu.. Berangan je aku..






5 comments:

TiNiE said...

betoi weiii...ebo aku tu pun, cheh berangan ebo walaupuunnn...en.nahar sudah tukar tayar..pestaim tukar tayar baru wei...mahal ya rabbi..huhuhu tapi sbb en.nahar dpt 'payment' bak kata kau, ada duit lebih laa...kalau tak, tak merasa gakla...

sI tEDI said...

apakan daya.
sebbaik bulan puasa dah dekat
save sket duit nak lunch n sarapan
ekekekeke

aku yg santek di oman sana said...

kak...ko jual je pastu beli moto..haaa..motot xde pintu..ngeh!

AQisH said...

tin..mintak ler dimas u tlgkann..ehh tp dimas pon dah miskin la tinnn huhuhu...

Anonymous said...

Amiable post and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Gratefulness you seeking your information.