KAWAN²

Wednesday, December 1, 2010

Yang benar, Pinkiss..

"tu dia kereta awak"

sambil menunjuk ke arah teksi berwarna kuning.

Kelawar sungguh abang ipar aku mengejek aku sebegitu rupa.

Tulah, sapa suruh sukakan sangat kaler kuning? Padan muka aku!

Sejak dari tu, aku lupakan kaler kuning.

Tapi, aku tak ingat sejak bila aku suka kat kaler PINK.

Yang aku tau.. aku mmg suka. blog ni pun ada nama pink2 gitu. dan, nama kat fb aku pun PINKY NONIE. (sila la add ye..)

Mana aku pegi pun, mata asik tertumpu kat kaler pink. Memilih baju raya pun asik tgk objek pink. Kadang2.. aku jotos kepala sendiri. Asik nak pink je pehal? (Sambil menjotos)

Tapi kan, tak semua la barang milik aku berkaler pink. Kalau tshirt, aku lebih suka kaler putih. Pink ada jugak. (ada jugak tu..). Kalau seluar, ada gak pink. Tapi bukan seluar jeans okey? Aku bukan minah indon duduk bersidai kat plaza MPK. Oh No!


Ni letop aku. Kaler sebenar adalah biru. Disebabkan aku ni takleh sabar time membeli tahun lepas.. aku sambar je kaler ni. Bangang tak? aku beli letop sebab nak main FV. Time tu aku tanam stoberi. At last, kering gak stoberi tu. Sebab lambat harvest. )

Pastu, tampal la skin pink ni. Beli ngan mouse juga pink. Sebenarnya mouse pad jugak pink. Disebabkan mouse pad tu dah bertukar kaler agak kecoklatan.. jadiknya.. tiada visual disertakan di sini.


Ni dia.. henpon aku. Takyah bgtau la model apa ye. Sendiri tau bukan? Nak tau tak, sebelum aku beli.. satu hari aku kepit surat kabar iklan ni. Kan ke aritu ada kuar iklan kat surat kabar. Gambar henpon ni BESAR.. Kaler pink gituh. Ishh.. Geram!

Anak2 buah aku pun dok asik bakar je.. "Umi.. apa lagi.." Pink ni.. Takmo ke?

Kebetulan, henpon lama aku dah rasa tak best. Sebab kengkawan semua dah pakai BB. Aku pon konon2 la nak pakai henpon baru gak. Malu weh nak kuarkan henpon lopek tu. Diterima akal tak alasan aku nak tukar hp baru? Alahh.. suruh la akal korang terima alasan ni.

Time tu, agak susah nak dapat stok kaler pink. Tapi, kesabaran telah melekat dalam hati aku. Sabar Nonie.. Cari sampai dapat. Ye.. akhirnya.. dapat beli kat Alam Sentral. Yiha!


Kasut pink ni aku beli dengan harga RM10. Tak pakai lagi pun. Ada tu, beliau menyorok di bawah katil. Beli sebab.. Comel. Agak² korang nampak seorang wanita berkasut seperti visual di atas.. kebarangkalian wanita itu adalah aku, agak besar.


Ni bantal peluk aku yang baru. Beli bulan lepas kat Cameron. Walaupun stoberi yang sebenar kaler merah. Tapi aku tak kesah. Tak rasa tertipu pun. Bantal yang dulu dah macam peluk sebijik belacan.. Hua..hua!


Hmm.. yang ni kan.. Road tax kereta aku yang baru aku renew.
Juga kaler pink. Korang hade?

Tapi kan.. walaupun aku suka kaler pink.. Tak mungkin aku pakai kereta warna pink.

Sebabnya..?

Aku sendiri pun tak tau..

6 comments:

AQisH said...

huaaaa..tu diaaa stokk pinkyyy yg xbleh blahh tuuu :-p

F A R Y N said...

aku pengsan tgk kaler pink...

pinkiss said...

aqish : hahaha.. sila la jeles ye.
faryn : pengsan? nanti aku usung ko masuk dalam keta hello kitty. mau?

ORENG said...

vavis pon kaler pink kak..ko suke tak?

i.am.belle said...

pink = sweet

Nashays said...

jugak pink tegar....