KAWAN²

Wednesday, October 29, 2008

pot luck party

ada sorang member ni dia buat la bukak rumah sabtu lepas dengan tema pot luck party. kekeke.. aku pun pe lagi la. kalau bab2 masak memasak ni aku mmg semangat waja. yelah, nak masak n bwk gi umah kawan kan, sure la semangat. dari ari jumaat lagik aku duk pikir2, pe la aku nak bwk sabtu nanti.

pikir punya pikir, dpt la idea. ayam goreng tandoori payat. itulah isi kandungan pot yg aku ku kendung ke rumah member ni. punya la semangat aku memerap ayam sejak mlm sabtu tu untuk hasil terbaik. pastu aku hengat x best la pulak bwk ayam je. aku dgr ada sorang kawan ni dia nak bawak sayur lodeh. disebabkan aku x sgt nak makan santan, aku pun masak la pulak sayur campur utk diri aku sendiri. huhu.. pastu ada la pulak serawa durian satu periuk yg mak aku masak pagi tu. sblm tghr, aku gi umah abg aku jap yg letaknya nun kat blkg umah aku tuh. tup2 tgk rambutan tu dah masak. (sila rujuk cerita aku sblm ni).. aku pun petik la sikit rambutan tu tuk bwk gi umah member ni.

last2 pot yg aku kendong tu berisi ayam goreng tandoori payat, sayur campur, serawa durian, roti gardenia dan buah rambutan. kekkeee.. mcm party kat umah aku sendiri la pulokk.. party tu diselang selikan oleh borak2 kosong. makan borak, borak makan, makan borak sampai la lepas maghrib baru selesai. aku pun setat kereta balik umah dlm keadaan kekenyangan. yelah, aku hengat 3 round gak kitorang mkn tadi.

nak tau tak?? sbnrnya aku lupa nak keluarkan buah rambutan tu dari bonet ferrari aku tuh. hehehee.. sorilah tuan rumah, aku x sengaja. so, aku kasik la rambutan tu kan nurse yg dtg merawat kakak aku yg baru bersalin tu ari ahat esoknya.. kesimpulannya.. jgn jadi pelupa. sekian.

3 comments:

sanibagus said...

Pot Luck Party
Kalau kat kampung aku panggil..
Parti Kendil..

AQisH said...

citt ko nih terlupo kuarkan rambutan lak buek ponek bwk jer:-p anyway bwk pot luck mmg bestkan..sket2 srg bwk jd ler byk..

ladybezz said...

rambutan oooo rambutan...