KAWAN²

Tuesday, July 31, 2012

Cinta Si Baldu Merah


Ha kauuuu! Tajuk tak menahan kan?

Pagi Sabtu lepas, aku dah pegi kedai Two Ply. Sapa yang tinggal kat Klang, tau la dia tu kedai apa. Motif aku pegi adalah nak temankan kakak aku. Seawal 7 pagi aku dah gerak. Sebab kedai ni letaknya kat Pasar Besar Klang. Kalau dah nama pasar besar kan, so..akan ramailah orang sibuk nak membeli barang waktu pagi. 

Actually, aku ada motif lain. Ye, nak beli bahan² buat biskut raya. Mampooo? Macam tak pecaya lah kan.. Aku nak buat biskut raya. Sebab tahun sebelum² ni, aku buat biskut gak. Biskut tunjuk. 

Satu lagi motif, nak beli barang untuk buat Red Velvet. Gituh. Kan ke aku tengah mood baking membaking kan uolss.

Ni dia, Red Velvet aku. Rupa tiada, tapi rasa ada di situ. Ecewah.. Feeling² Chef Joe gituh. Setelah bertungkus lumus tampal cream atas tu. Susah woo.. Kejap² dia cair. Kejap tampal, kejap masuk peti ais. Berulang kali aku buat. Kesabaran amat diperlukan di sini ye. Kalau tak kerana di bulan puasa, aku sabarkan jua. Kalau tak, makan red velvet kosong gamaknya.

 Ni setelah dipotong satu perempat. Bahagian untuk anak sedara aku, Baby. Sebab dia rajin sangat tolong aku dalam menyiapkan RV ni. Hambik ko bawak balik sana. Pandai² la nak share ye. 

Ha, yang ni sapa nak? Amik la buat rasa². Sedap juga.

Okey, nak cerita ni. Sepanjang aku buat RV ni.. Macam biasa lah. Aku buat gangguan BBM kat sifu aku ni. Walaupun aku tau dia naik rimas, sebab time tu dia nak tidur setelah penat menyiapkan Pavlova² yang diorder oleh customer.  Tapi, aku peduli apa, ko kena reply bbm aku jugak.

Ha, kalau korang nak tempah dari dia, klik sini  ---> Desserts

 Pagi tadi, aku dapat call dari kakak aku.

"Yang, sedapnya kek kau buat tu.."  (haaaa.. tak puasa..!)

Bukan aku yang cakap sedap tau.. 



2 comments:

AQisH said...

fuhhh iols sbg sifu sgt berbangga dgn peningkatan uols sbg anak murid..walaupunnnnn bbm ku x berenti berbunyikkkk..adoiii..kacau tauu :p

wansu said...

tak main laaa butter cake ekk..belajar terus buat red velvet koo...kelessss