KAWAN²

Monday, July 16, 2012

KOCaiiii..


Saya ada seorang kawan, dia selalu berkata.. (sila baca sambil menyanyi)

"Bagi diri sendiri Reward. Ko keje penat² kan? Sampai stress, sakit kepala sakit badan kan?."

Bertitik tolak dari itu, aku pun berfikir. Ada betulnya kata² beliau.

Aku pun dah lama sebenarnya dok usha beg² kat online. Sampai naik berpinar² mata tengok pc ngadap website yang jual beg. Keluar web tu, masuk blog ni. Itu je la keje aku. Belinya tidak.

"Sampai naik bernanah mata ko tu, sampai naik tersembul biji mata, tak jugak beli." kata seorang kawan ni.

Okey, Fine. Ko menang.

Sebenarnya, dari awal tahun aku teringin la sangat beli beg Coach. Boleh dikatakan hari² tengok. Tengok kat blog Princess Victoria tu. Haih.. Nak order, macam tak sabar nak menunggu. Yelah, aku ni kan kurang kesabaran di dada. Yang ready stok tu ada, tapi tidak berkenan di mata.

Aku kan, kalu harga lebih dari RM500, otomatik jadik tak suka. Hahaha.. Dasar KEDE. Lama tu aku simpan duit. Mengidam nak pakai la katakan..

Sikit-sikit lama-lama jadik bukit. Tak gitu?

Aritu kan, dah surf² kat satu website tu. Join pulak dengan 2 orang kawan ni. Kalau beli lebih dari 2 bijik, dapat lagi diskaun. Okey, confirm order satu beg ni.

Sekali deal punya deal.. Email itu ini pasal payment. Last², Ha ko, alamat dia kat China. Boleh?

Nehi.. Nehi.. Okey, Order pun kensel.

Lepas tu, dapat tau pulak dari FB ni. Dia jual Coach dari outlet. Kalau korang nak add dia, cari nama Cik Yan Nor. DP dia gambar beg. Dia stay kat Washington sana. Kebetulan, memang tengah ada sale. Aku pun apa lagi, since harga dia memang jauh lebih murah dari yang sebelum² ni aku tengok.

Order la satu beg ni. Since harga adalah di bawah bajet kedekut aku. Duration untuk sampai adalah antara 2-3 mingu. Okey, di sini kesabaran perlu di cari. Kesabaran tidak dijual di mana² ye. Cari dalam diri. Cewah, puiii!

Memang betul, penantian itu satu penyiksaan. Kena pulak ada delivery problem.Pihak DHL tak bawak keluar barang sampai satu waktu yang akan ditetapkan sebab cuaca adalah sangat buruk kat sana. Sabar..

Hari² la aku dok tgk wall CYN ni. Kot² ada update pasal delivery. Okey, lepas delivery is moving dan sampai Hong Kong. Aku dah lega. Lagi lega lepas delivery dah sampai KL. Time ni dah debar². Dasar jakun.

Dah tau barang dah sampai KL, jenguk la pulak lagi tunggu No. CN Poslaju. Okey, dah dapat CN Poslaju, dok keluar masuk pulak website PosMalaysia. Nak tengok parcel dah sampai stage mana.

Eh, aku taip entry ni sambil gelak² korang tau tak? Gelihati sendiri pulak mengenangkan kejakunan dan keterujaan diri nak dapat beg. Sakai betul la aku ni. Orang pakai Gucci, pakai LV, rilek je pun kan? Ni baru nak pakai Coach. Puiiii.. Dasar jakun.!

Okey, pagi² hari Khamis tu aku datang office.. Trus check website Poslaju. Okey, notice dia is "arrived at PPL Klang". Maksudnya, dah sampai kat pos office Klang. Ish.. rasa nak gi sana, terus collect sendiri. Punya la tak sabar kan?

Terus menanti..

Bila bell bunyi, "Kak, poslaju dah sampai" Itulah yang aku tunggu² selama 2 minggu.


Sila abaikan gaya poyo aku tu. Photo ni sebenarnya aku nak masukkan kat Contest CYN tu. Sapa yang beli beg dengan dia, boleh masuk contest tau. Best kan? Sapa paling banyak dapat LIKE, boleh dapat hadiah. Hadiah berupa barangan Coach jugak.

Budak office adalah jadi mangsa photographer aku. Dalam lebih kurang 50 cubaan, ni yang aku rasa aku berkenan. Sampai la ke hari ni, tiap kali aku masuk office, budak ni tanya.

"Kak, arini nak amik gambar lagi ke?"

Ha, nanti korang LIKE tau photo aku tu? Add aku kat FB. - Pinky Nonie -

I lap uols in advance lah.

Psst.. nak kumpul duit lagi. Nak beli pattern lain pulak.

6 comments:

✿dazZdaEng✿ said...

cantek la

AQisH said...

ok aku nak komen..komennnnn..sekian terima kasih..hahaha :p

TiNiE said...

oooo dengki dengki...
nak beg koc gok..nak nak nak...
tahniah tahniah :D

pinkiss said...

dazz: mekasih.
aqish: keDASARan la ko kan?
tinie: aku yg selalu dengkikan ko dik

Coachku said...

nk beli beg COACH?

feel free,check out blog sy yea do support me!;D
http://coachku.blogspot.com/

Nieyxzha Hassan said...

Tengah duk survey jugak ni wristlet couch yang murah ^^