KAWAN²

Thursday, July 5, 2012

Yang ni takde jual secara Online.

Okey, adalah jeles bila tengok Jules dok asik post entry kat blog. Aku ni, dah berkurun zaman tak update blog. Kejadah punya pemalas kan. Dasar ular sawa, lepas makan trus rasa mengantuk nak tidur.

Ha, tengok. Baru aku nak memblog, bos dah masuk. Okey, save to draft.

Aku ni kan, macam kena serang penyakit shopping online. Sejak2 officemate aku tanya, "kak, akak tak suka pakai minyak wangi ke?" Eh, minyak wangi aku tak cukup wangi ke apa ni? Padahal penat dah aku sembur. Pat lima kali jugak la pisst..pisstt.. bunyiknya.

Terus la aku tengok parfume kat online. Satu aku pesan, kena baca hati² details yang seller tu letak. Jangan gelojoh sebab nak murah. Jangan terbeli yang fake. Kang rugi je. Aku ni dari dulu memang jarang beli parfume. Harapkan orang bagi/belikan je. Dasar KEDE.

La ni tiba² aku rasa nak buat koleksi miniature pulak. Nak buat koleksi yang besar² tak berapa nak mampu rasanya. Yelah kan, kalau beli sebotol yang besar, boleh dapat 3 jenis minis berbeza nama. Bijak di sana. (KEDE di sini). Tapi kan, beli online memang murah. Itu pengalaman aku la.

Dari satu seller ke satu seller. Mula² beli memang harga agak berbeza. Sikit mahal. Sebab gelupur tak sabar nak order. Jakun itu kekdahnya. Tak menyabor la kan? Tulah, kalau nak beli sesuatu, kena lah sabar. Bezakan harga. Yang penting, baca keterangan. Jangan lepas dapat nanti menyesal. "Laa.. ingat ori" Padahal silap sendiri, takmo baca betul².

Satu lagi, kalau diri tu tak penyabar, jangan order barang under 'pre order'. Biasanya barang camni kena ambik masa 1-2 minggu untuk sampai ke tangan kita. (Bergantung kepada jenis barang ye). Kalau kesabaran cukup di dada, sila la order. Aku tergolong antara insan yang kurang kesabaran.

Ni la hasil tangkapan aku secara Online. Kecuali yang Dkny itam dgn cokelat tu. Itu pemberian anak sedara aku birthday tahun lepas. Eh, ke tahun sebelum tu. Sampai sekarang masih ada lagi. Aku penjimat bukan? Paling aku so in looovee, dengan Eternity yang kaler kuning tu. Best! Yang Dkny merah atas kotak tu, freegift. Seller ni sapa follow blog dia, bila kita beli.. Dia bagi kita freegift. Best kan?

Kalau ada korang nak tolong tambah koleksi aku, aku amat alu²kan.


Yang ni pulak, takde jual kat Online. Ni rezeki dari Allah. Sasha, cucuku sayang.

Psstt.. Ada satu lagi barang. Aku masih tunggu barang sampai. Yang tu, aku akan story next entry. Bunyi jakun kedengaran di sini.


7 comments:

✿dazZdaEng✿ said...

dkny tu mmg best bau die kann

AQisH said...

adoiiii..aku tau laaa brg pre order tu kannn...yg tu x sanggup aku nk bacalah..malaslah..hahaha..

iklas drp,
kejija..

TiNiE said...

dalam tak gemar-tak gemar tu...
bersusun gakss..sudah. propa! ;p

pinkiss said...

Dazz: haa.. yang kotak putih tu paling sedap.

Aqish: u tunggu ye.. bernanah mata baca.

Tinie: aku kan ke adik AA.

wansu said...

jeng jeng jeng...entry tu haruslah meletoppp...

pinkiss said...

wansu: itu pasti. hahaha.

Karbon Kopie said...

aku tunggu yg next story tu kakak. kehkeh