KAWAN²

Thursday, July 23, 2009

Kalau ko lazer.. aku pulak lazer kuasa DOPLOH..


Aku bukan nak mengata. Tapi nak mengumpat sikit. Dia ni sedara aku. Ala, sedara belah bapak aku. Kira kakak sedara la. Anak mak long aku. Eh.. arwah dah mak long aku ni.

Apa aku kesah? Dah sah² dorang takde blogspot. Takde la dorang tau yang aku dok menganyam ketupat blakang dorang. Lalalaa.. jom mengumpat.

Dia ni memang lazer. Kira lazer paras dagu la. Tiap kata yang diucapkan dari mulut dia tu semua sial, babi, cilake belaka.

Tak penah sekalipun kata² manis buah keluar dari mulut dia. Cett.. ada gak manusia camni kan? Eh.. ada.. Memang ada. Dia ni memang hati busuk. Adik ipar dia pun dia duk kaco. Kaco camne? Kaco la hidup dia. Kasik sakitkan hati. Segala macam benda ipar dia tu buat, semua tak kena. Semua keji kat mata dia. Dah pulak, tak boleh masak guna dapur gas. Kena turun bawah, masak guna kayu api. Hawau bukan? Pinggan mangkuk periuk belanga, haram nak dikasinya guna.

Tak puas dengan tu, anak menantu dia pun dia dok busukkan gak. Anak pompan dia sebelum kawin, kasik dia rm500 katanya. Pastu dia kasik mak dia duit agak kurang. Yelah kan, dah kawin. Pindah lak tu. Nun kat sabah sanun. Dia dok sibuk kata menantu dia punya pasal. Sebab tu anak dia kasik duit kurang. Ish..

Tak puas hati dengan kaum kerabat anak beranak, aku pun kena sekali dari dia. Satu hari tu, kat majlis kawin abang aku. Dia kata apsal rupa aku buruk sgt. Time tu kan, aku berambut pendek macam penyanyi cranberries tu, pastu kaler ada sikit blonde. Kira²nya blonde fair lady la aku time tu. Marvellous bukan??

Dia cakap tu depan orang ramai. Mmg rasa amat sial time tu. Ni dah geram dah ni. Pastu aku cakap kat dia, "biar muka tak cantik, jangan dah la tua, badan gemuk macam tong buruk." Pastu dia salah faham, dia kata aku kutuk laki dia keje jual besi buruk. Aku hina keje laki dia. Apa punya bodo bangang la kan..

Pastu hal tu jadi besar.. berpanjangan.. mak bapak aku tak amik pot sgt. Sebab dia tau, aku hanya akan bermulut puaka kepada yang puaka sahaja.

Tau² time hari raya, time aku gi beraya rumah sepupu aku. Aku terjumpa dia kat sana. Dia terus datang minta maaf kat kami sekeluarga. Dia kata dia tau.. dia yang salah pasal kes aritu.

Lepas dari tu.. aku tak kasik mak aku jemput dia kalau ada apa² majlis kat rumah aku.

Tak jahat kan aku?


12 comments:

ZARA 札拉 said...

Tak sayang..

Tak jahat...

Orang begitu harus sahaja kena~

i.am.belle said...

hmph! aku sokong ko, orang mcm tu tak anggap sedara pun takpe.

laki dia mcm tong dramkah yg dia terasa sgt tuh? huhuhu

guapunyahal said...

jemput gua tau masa raya nanti..

TiNiE said...

biasa la tu...
bnyk org, bnyk ragam...
bnyk udang, jom kita p bubba gump..

tetiba jadi pantun..zasss jerla

Hidup KOKA said...

Kau marah kat aku ke noni?
Aku pun jual besi buruk tau!!

GiGGLe GaL said...

ah..aku setuju,.

lepas ni, ko laser lagi kat beliaw..

klu boleh, jgn pandang pon..buat2 buta bila beliaw ada..

wah..jahat aku... mengajor dan mengasut..

.ieLah. said...

noni aku ada kenal jugak makcik mulut puaka macam ni...
bencik kan??

pinkiss said...

zara:
sayang kamoo..

belle:
laki dia buruk mcm besi buruk.

gua:
gua jemput lu in advance.

tinie:
joooommmm..

koka:
aku tak marah penjual besi buruk. aku marah org pangai buruk.

giggle:
ajaran syaitan la ko nih weii

ielah:
ha, mmg mencik + bencik = cicicibai.

F A R Y N said...

ko jemput aku je lain kali...
hahahahaa

mRs.jUkoGYu said...

sungguh mencik dgn org mcm tue...rase nk ludah jea muke nyer..sabooooo jea la...mencik!mencik!mencik!

aihhh!!!aku lak emo utk ko kak..ngeh3x..

pinkiss said...

faryn:
sila la ye. aku jemput ni. nanti aku buat kuih jemput².

mrsJ:
jom kita kumpul ludah banyak².. pastu kasik HAK TUI! kat dia.

alladiin said...

relax beb..cool.. sedara tu..