KAWAN²

Friday, September 4, 2009

Betul² punya kebun..



Satu pagi, aku rasa badan aku teramat lesu. Nak layan baring je.. memang ada la yang berupa mumia kurus yang cantik.

So, aku gagahi kaki aku yang seksi ni untuk jalan² sekitar rumah aku. Tengok pokok² ni.



Ni depan umah je.

Guna tangan pun boleh nak capai.


Ni kat bawah sebelah pokok rambutan tu.

Banyak tul semut gatal. Mungkin sebab org yang bediri sebelah pokok tu gatal kot.

Lepas tgk pokok ciku, aku gi kat pokok mangga pulak. Kenapa aku tak letak gambar buah mangga?

Sebab aku tengkuk aku kena sengat tebuan. Padan muka ko mangga, tak dapat expose diri dalam blog aku.



Jeng.. jeng.. jeng.. Ni sure ramai nak mintak nombor henpon aku kan?

Menurut firasat mak aku, buah ni akan gugur sekitar bulan Oktober.

Aku malas nak buat firasat..

Sebab kalau boleh, aku nak firasatkan.. buah ni akan masak dalam masa terdekat ni. Bior je dia duduk atas pokok tu lama². Hahaaa..



Yang ni pulak, Hang Kebun.


Tau tak, lepas aku tengok pokok² ni kan.. badan aku rasa segar.



- Aku tengah tunggu time menuai buah stoberi kat FB.

Stoberi.. Anyone?





9 comments:

AQisH said...

huhhhh..I TAK NAK KOMEN APE² TINN..
*sambil jenguk kebun FB ku yg santek itewww*

Ladybezz said...

sahabat.... aku mau...

TiNiE said...

ikut firasat aku lak, sekitar oktober tu ko bakal dpt panggilan dari iphone aku..hahaha nak durian!!!

i.am.belle said...

aku nak HANG KEBUN ituuuuuuu. comei xD

pinkiss said...

aqish:
itu statement berbaur DENGKI tu.

ladybezz:
sahabat ku ke itu?

tinie:
sekitar oktober, akan aku tamatkan perkhidmatan mobile aku.

belle:
dia mmg comei.. cam aku gak.

mRs.jUkoGYu said...

pokok stoberi ku dikebun mati...rugi wooo.....

ZARA 札拉 said...

ciku!!

nak!!

♥ Buk@n S!ndAreLa ♥ said...

wahhh...cedapp!

Sky0ne said...

bab durian tu, aku taknak minta no fon, tapi aku bagi alamt umah aku bole? nnt anta trus ke umah aku ye...mekasih!!! hahaha