KAWAN²

Wednesday, September 2, 2009

Hujan batu di negeri sendiri

Betul kata orang,

HUJAN EMAS DI NEGERI ORANG, HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI..

LEBIH BAIK DI NEGERI SENDIRI.

Eh, bukannya aku pegi negeri orang pun. Ada je ni ha.. Kat negeri selangor darul ehsan.

Ala lebih kurang je la.

Aku ni dah masuk 2 minggu guna kereta anak buah aku. Ye, kereta yang amat selesa aku rasakan.

Tapi, jauh di sudut hati.. aku tetap rasa tak selesa. Sebab guna barang orang.

Kena EXTRA hati². Kena EXTRA berjaga².

Best ke? TAK kan?

Adalah terasa amat tak selesa bawak keta orang hari². Nak tekan minyak lebih² pun pikir 2 - 3 kali. Nak potong keta lain pun pikir 3 - 4 kali.

Best ke? TAK kan?

Time ni lah aku teringat.. Alangkah bagusnya kalau bawak keta sendiri. Walaupun keta aku agak LOPEK, tapi itu keta sendiri.

Sukati aku.

Nak tekan minyak sampai terbang ke..

Nak potong berapa banyak keta ke..

Nak parking kat tepi jalan ke..

Aku punya suka..


Arrrghhh.. aku rindu keta aku..





8 comments:

ZARA 札拉 said...

huhuhu~

sangat tak heaven pinjam kereta orang~

semua nak kena hati2~

T__T tak dapat asah skill~

Sky0ne said...

kata orang, kete engkau kete aku, kete aku kete aku...

so moralnye, lenjan je kete orang tu mcm kete sendiri...hahaha

i.am.belle said...

kalau guna keta company lagi heaven. belasah je sebab bukan keta sendiri xD kah kah kah

pinkiss said...

zara:
macam neraka dan syurga rasanya.

sky0ne:
takmo aku kasik keta aku kat ko. habis karang.

belle:
jom cari keje yang kasik keta kompeni kat kita?

GiGGLe GaL said...

mane pegi kete ko?

pinkiss said...

giggle:
ehehee.. rahsia.

mRs.jUkoGYu said...

hujan emas di negeri orang hujan batu di negeri sendiri..incik hubby pilih negeri ade hujan emas..hehehehe...

kak...bape ari da ko pose?

TiNiE said...

aku penah naik keta anak buah ko tu..sanggih!!!
nanti ko bawak aku naik ferrari ko lak ek..btw, mana pegi ferrari ko??