KAWAN²

Friday, September 4, 2009

Tangan tak kotor..

Aku ni memang tak berapa nak reti guna Facebook. Baru belajar la kira²nya.

"Saya budak baru belajar.. kalau salah tolong tunjalkan kepala saya.."

Apa yang aku reti, letak status.. pastu komen status.

Walaupun aku tau semua orang dah sampai ke tahap petani berjaya.. aku masih belajar nak gembur tanah.

Itupun, setelah minta tunjuk ajar dari sorang kawan.

Aku pun belajar la bercucuk tanam. Tak reti nak guna duit yang ada. Dan tak ambik tau berapa lama pokok tu akan tumbuh.. seterusnya.. menuai.

Nak tau tak?

Pokok terung aku dah mati. Sebab aku tak tau lepas 4 jam kena tuai. Waktu 4 jam tu sampai.. aku tengah buka puasa.

Apa kes?

Takkan nak menuai time berbuka pulak kan?

Sudahnya..

Aku malas nak berkebun dalam facebook.

Tak best.

Tak adventure.

Takde cacing tergeletik².

Tangan tak kotor.


Atau..

Aku tak reti berkebun kat FB?

Hua.. hua.. hua..




8 comments:

ZARA 札拉 said...

hehehe~

ku tak berkebun dalam situ gak~

Nashays said...

Noni, nak tuai pokok supaya x mati tu laaa menyebabkan orang jd addict..huhu

::dazlaila:: said...

kelas menjait ade tak kat fb?

lalala~

guapunyahal said...

"Tak reti nak guna duit yang ada. Dan tak ambik tau berapa lama pokok tu akan tumbuh.. seterusnya.. menuai."


jawapan pada soklan lu diatas:

guna la duit seperti mana anda guna duit utk beli handbeg² masa sale.

sebab tak amek tau brapa lama pokok tu akan tumbuh laa dia tumbuh time lu tengah nak buka puasa.. time management maaa..haha

menuai masa pokok dah matang..huhuh

TiNiE said...

ko berkebun kat barn buddy, kompom lagi besss

pinkiss said...

zara:
jgn la ko berkebun.

nashays:
ko ni addict ke?

dazlaila:
tak pasti ada tak.

gua:
hendbeg? dah lama tak beli.

tinie:
ko jgn ajor aku berkebun. aku ni petani malas.

Nashays said...

Dah bersara dah!!xlarat nak kejar kebun..gpun duit tu bukan leh wat belanja raya pon...ekekeke

mRs.jUkoGYu said...

saye jugak budak baru belajar..kalo salah mmg kuang ajar..ekekekekeke