KAWAN²

Friday, November 28, 2008

errmm.. takpe²..

dulu aku bawak keta tanpa lesen. beli keta pun pakai lesen buatan copy paste je. approved gak loan. tapi sekarang aku dah ada lesen. lesen kapal terbang je tak pas² tak smpi skrg. sebab tak pernah belajar pun. huk².. tapi aku tak pernah buli orang kat jlnraya. aku hanya akan buli kalau orang memandu dengan kelajuan 40.04km/j dkt lane kanan. mmg aku akan trus hambat dan merapatkan muncung ferrari aku kat buntut dorang. kalau nak slow bwk la keta kat laman rumah. bodo..

aku pernah kena langgar. sorang bdk pompuan tu reverse dan rempuh keta aku. habis pecah bumper ferrari aku. aku pun trus hangin satu badan. aku maki hamun dia habis²an. cakap dia buta, pekak dsb. dia cuma buat muka bodo aka toya. aku trus minta dia 4 rat. dia kata xde duit. aku ikut dia balik umah dia kat area setinggan kat puchong. abg dia mcm sial. lagi nak cari pasal ngan aku. aku pun kencing dia aku ni loyer. jgn smpi aku antar surat saman kat dia. dia pun kasik aku 4 rat. aku pun blah. (takut gak sebenarnya..)

sekali lagi aku kena langgar. kali ni bumper blkg. time tu aku kat t.light turun bukit kat area bukit raja. tiba² aku dgr bunyi berdentum kat blkg aku. sekali lagi aku naik hangin. aku pun trus keluar tgk keta aku. nasib baik takde pape. tup² sorang mamat hensem keluar. "i'm so sorry miss.. is there anything scratch or bla.. bla..bla..?" kata² gentle keluar dari mulut mamat ni. sambil terpegun dan terkedu aku pun menjawab. "errmm.. takpe².. just be careful next time okey.." kata² lembut aku yg lebih lembut dari donut big apple. hangin aku terus berhembus berlalu bersama angin sepoi² bahasa.

kesimpulannya.. kalau tak hensem, aku tetap tak marah.. alaa.. bukan calar pun ferrari aku tuh.. sekian..

5 comments:

AQisH said...

kikiki..noni mata keran..errr duitan huhu..

bell said...

cehh pasni kalau bell nampak kete akak akn ku langgar sampai bumper tu xde rupe bumper gi.

Nak tgk gmbr kete akak .....

HydeZ said...

ekk..yeke x mara kak...hik3~

sanibagus said...

eloknya ko amik jerk lesen bajak..
bawak bajak..

*Nama lain Bajak
-JCB
-Trektor
-Jengkaut
-Jendol..
-Cengkadak

pinkiss said...

aqish-aku mata duit & mata kereta

bell-gmbr keta xleh tunjuk, kang bell hambat akak kat nkve hiway.

hydez-akak tak marah. urut² dada je.

sanibagus-ada satu lagi nama utk bajak-CAWEL