KAWAN²

Friday, November 14, 2008

kisah suka duka

seluk poket kanan seluar itam yang aku pakai arini, terjumpa not rm10. oohh.. duit ni nak guna utk beli kentang sebuntil kat pasaraya nanti otw balik keje kang. buleh makan kentang ari² sampai gila kentang. huk.. aku mmg gila kentang pun..

lapar la pulak time rasa perut ni. (aku mmg asik lapar je..). arh.. order waffle jap la. "kak, waffle 2, satu letak peanut+coklat, satu lg letak planta+coklat." (dlm hati berkata.. "sedapnya.."). sementara tunggu waffle, aku masuk pasaraya beli kentang sebuntil.

masuk keta, lock pintu (skrg kena lebih jaga keselamatan) cepat². trus buka bgksan waffle, blasah 1 keping. sedapnya.. panas² lak tu. mkn dua² perasa. (ni kisah suka)

malam pun lapar lagi. buka tudung saji, ada mee goreng. mee goreng pun mee goreng lah. tengah duk tenung polisterin tu.. tiba² jatuh pulak, tumpah lak mee tu ke lantai. habis semuanya.. huhuu.. sedih betul aku time tu. dah xde rezeki. (ni kisah duka)

malam aku tido dgn perut aku dialas ngan secawan milo panas. wpun perut aku berbunyi keriok.. keriok.. aku paksa gak mata aku tuk tido. "mengada² betul perut ni." hati aku berkata.

so, pepagi ni aku blasah nasik goreng yg mak aku bgkskan bersama dgn telur rebus 2 biji. kenyang dah ni. hmm.. sedap tau mak aku masak..

kesimpulannya.. kunyah dan telan dengan perlahan, nanti takut tercekik pulak.. sekian.








4 comments:

AQisH said...

hahaha..noni wehh aku harap aku bleh mkn cam ko tu..tanpa melibatkan kenaikan kilogram :-p

pinkiss said...

Aqish - aku berharap gak agar kilogram terlibat. tapi x pernah berlaku.

bell said...

ish..manyak makan ah amoi. lu tatak jaga lu munya apa ittu olang sains cakap...ahh metabolismaaa..

IbuIman said...

berminat tak nak tambah pendapatan?
if u berminat boleh kita jumpe?