KAWAN²

Friday, January 30, 2009

GaBRa..

apa perasan korang kalau kereta yang korang parking tiba² takde? hehhee... panik kan? gabra tak? ada rasa nak terkencing or terberak? ataupun loya² dan mual? kita ikuti kisah selanjutnya..

*kisah 1*
parking ferrari kat quality hotel jalan raja laut. time tu ada cimb bank kes kat tingkat 11. parking keta kat tingkat 8. park betul² sebelah lif. kiranya kalau kuar lif, pandang kiri trus boleh nampak ferrari aku. dekat lagi mudah. abis keje lebih kurang pukul 2 petang. masuk lif.. kuar lif.. pandang kiri, kosong.. ye, sekosong pala otak aku sebab blank. panik + gabra sebab ferrari dah takde. badan rasa menggigil.. perut memulas². mata dah kelabu. urut² dada..

jawapan : aku park tingkat 8, tapi naik lif turun kat tingkat 7.


*kisah 2*

gi rumah sorang kawan. park ferrari kat petak no. 3 line no. 3 di bawah pohon yang berdaun agak rimbun agar ferrari tak kena panas terik matahari. takmo ferrari kena sunburn. lalalaaa.. juga terletak agak berdekatan dengan tong sampah besar. tak kira, janji ferrari tak kena panas. pas lepak², balik ler. takkan nak berkampung kat sana pulak. jalan menuju ke keta, sekali lagi sawan di atas menyerang aku.

jawapan : aku park kat petak no. 3 line 3, tapi tengok kat petak 2 line 3.

kesimpulannya.. lain kali, pikul ferrari tu.. bawak sekali ke mana². sekian..


6 comments:

TiNiE said...

aku penah kaknonie, paking kat midV..pehtu ilang ingatan park katner..pehtu mulala berpeluh2 mencari..kena recall balik start dari naik lif jumpa kedai apa..bla..bla..bla..alhamdulillah akhirnyer jumpa setelah berpeluh keti...

maswani said...

saya pn penah cmtu..jenuh cari kt parking the mines..nasib baik jumpa..hehe

alladiin said...

dari PD ke seremban bwk keta, park kat terminal 1. Then naik bas ke KL. Kat KL jumpa kawan, then tumpang dia balik PD. Sampai PD, eh..mana keta aku...hmm..letih, kena gi seremban balik naik bas..

Kekadang kita mmg cam tu..terutama bila dtg time sewel kita...no prblem beb, we r an ordinary people..

~cik manis~ said...

hehe
manis suke prking kat jauh2 xde org dkt..
snang nk pusing2 mse nk kuarkan kete nnt :P

Anonymous said...

tanda umur dah tua kah kah kah

ladybezz said...

kui!kui!kui!! perasaan mual,loya, berpeluh2 mcm nak pitam tu penah ku rasa... sama kes tp kat tesco shah alam. terlucut plastik2 sopping tgk kete x der...