KAWAN²

Thursday, January 15, 2009

kotak pala hotak ko..

bos aku kata, keta aku macam keta mayat. ye.. keta mayat.. bukan honda mayat ye tuan² dan puan² sekalian. tapi kan.. aku lebih rela bawak keta mayat dari bawak honda mayat. abang aku kata, bohjan je yg guna keta tuh. ahaaahahaa.. sori ek.. abang aku kata.. bukan aku.

"lebih baik letak keta you tu kat hospital klang. bagi hospital guna, bawak mayat. pagi u hantar, petang u ambik. malu je bawak kereta kotak macam tu.."

apa pendapat korang pasal kenyataan di atas? adakah ia satu penghinaan atau mungkinkah satu cabaran?

aku tak anggap apa² pun pasal ayat kat atas tuh. aku senang je.. aku jawab camni..

"ha, malu ke saya bawak keta tuh..? belikanla keta lain kalau brani. "

esoknya.. aku n bos aku pegi naza. aku trus dakap caldina kaler itam. fuh.. aku suka banget. bonet tuh luas lebar dia leh buat tidur dua orang sambil golek².. ye, golek lagi.. tapi bos aku tak berapa nak minat caldina. tak nampak ekslusif, tak nampak kaya katanya. dia suh aku amik wish. salesmen kulit itam tu pe lagi.. trus amik mesin kira bodo dia tuh.. amik kertas conteng. cewaahh.. mcm kompem je nak beli. dah tentu² dia ingat kompem.. sebab aku dtg naik murano. wakakaaa..

kira punya kira.. setelah ditolak duit ban.. bulanan rm900++. aku boleh bayar.. ye, aku mampu bayar. tapi.. jadi penunggu bus stop la tiap hari. pastu makan biskut masin cicah sky juice. pastu pakai kasut 2 inci sampai jadi kasut flat. pastu pakai baju merah sampai tukar kaler jadi pink. oh.. tidak!!

aku tak brapa nak minat wish. aku tak suka nampak kaya. aku suka nampak bergaya.. hahaha.. bergaya pala otak ko nonie..

kesimpulannya.. ferrari aku lagi bergaya.. sekian.


5 comments:

alladiin said...

good decision..respek lu..kereta untuk menyenangkan kita, bukan utk menyusahkan kita kemudian hari..

TiNiE said...

kak nonie, pedulikan apa org nak kata yg penting saya mmg minat kenari...tambah2 kenari ala2 ferrari berwarna merah mcm kak nonie nyer tu..keep it up...

i.am.belle said...

bos ko itu mulut cam puaka. wat tak tahu jer janji ko hepy.

AQisH said...

hahaha..pandai u tin kenakan bos u tu..klu berani belikanlah utk u satu kan..

Mia said...

hello there.. rasenyer ur bos tue bagi satu cabaran kat u too.. hmnm.. untuk u kerja keras lebi lagi..