KAWAN²

Monday, January 12, 2009

udang bakar butter..

harini masuk keje. dah lama rasanya tak gi keje. buat keje. memblog kat opis. ym kat opis. keje ke tuh namanya? hahaaa.. ada la sikit buat keje.
sebelum pegi keje, gi klinik dulu. nak amik darah buat kali ke empat. dah takde urat yang boleh dicucuk untuk disedut darah. huhuu.. sakitnya dia cucuk kat belakang telapak tangan. tapi tak jumpa gak urat yang boleh mengalirkan darah. dah lebam gak. sana sini lebam.
cucuk pulak siku lipat belah kiri. lebam la pulak. ni sabtu lepas dah cucuk kat spital. cucuk lak siku lipat belah kanan. tu pun lepas ditekan2 baru nampak bayang urat timbul sikit. cucuk kat situ. sedut sikit darah. antar makmal. dpt result. adusss.. makin rendah. hengatkan dah 200++. tapi makin rendah. ari rabu kena check darah lagi. buhsan..
drive gi opis. clearkan keje2 kat meja. buat keje sikit, bagi laporan kesihatan aku kat kengkawan. hahaha.. bukan kat bos pun. pastu bos masuk. dia duk lama gak kat bilik dia. tangan pun terasa miang2.. sana sini rasa miang. satu badan miang2. sedapnya garu2 tangan ni. rupanya bos aku perasan aku tengah syok menggaru.
"hei.. pegi balik lah.. apasal mau datang keje? nanti jangkit kat orang lain.." terjahan dari dia setelah aku mengangkat wajahku lalu merenung dia. kenapa tau tak? muka aku ni dah merah sangat. dahi, idung, pipi semuanya merah. macam udang kena panggang. aku pun hape lagi.. balik lah.. best woo.. time keje suruh balik umah. bukan selalu pun dapat camni. huhuu..
dan.. aku pun balik umah.. salin baju, makan nasi.. tgk tv. memblog.. heaven gua cakap lu..

5 comments:

yanizan said...

weh, aku pun bru create blog aku..
tp tk updte sgt lerr...kalo smpat je aku updatee...

Hidup KOKA said...

Bestnya dapat melepak kat rumah!!!!

Hidup KOKA said...

Dah sihat lum?

i.am.belle said...

lor, mati-mati aku ingat masakan. sedap tuh 'udang bakar butter'..

AQisH said...

alahai tin..klu demam lg jgn ler dtg opis..i setuju je ngan bos u tu ;-)