KAWAN²

Friday, December 12, 2008

edisi dialog..

bertempat di dapur basah rumah aku pagi semalam. watak² yang terlibat adalah mak aku, aku, myna (adik) dan gina (anak sedara). perbualan adalah seperti berikut;

gina : mak, parent ijan datang bulan 3 thn depan.
mak: oh, ye ke.
gina : yelah, nanti mak asik tanya je bila.
aku : (diam)
mak:noni, ko camne?
aku : mak cari je la tuk aku sorang suami
mak: la.. mak pulak..
myna : (senyum je..)
mak: mak doa kat tuhan, biar anak² mak semua dah kawin.. baru ambik nyawa mak.
aku : (sedih..)
gina: tie.. (panggilan tuk aku).. nak tak wak dol? (kawan dia)
aku : taknak lah.. wak dol pendek (dahla pendek, tak hensem lak tu..)
gina: kalau gina cari, sure cari yg kaya² tuk tie..
aku : (senyum je..dalam hati happy)
mak: jangan sampai gina ngan myna langkah bendul pulak..
aku : biar lah mak, aku leh charge dorang baikkk punya langkah bendul (hahahaaa..!!)
gina: ala tie, nanti i tolong u buat wedding yg grand² tu.. nak tak?
myna: (berkerut je..takut la tu aku charge dia lebih²)
aku : (berkata dlm hati..nak buat wedding yg grand².., dgn sapa aku nak kawin pun tak tau lagi.)

dan sampai sekarang ni.. aku masih pikir. (tgh gosok² dagu sambil dahi berkerut). sapa la jadi teman sebantal aku nanti.. tolong cari calon tuk aku boleh??

kesimpulannya.. semalam aku beli 2 biji bantal kat jusco. sekian..


3 comments:

eLLe said...

kau pun mengalami masalah sama cam aku ke? aduhhh takpa, ada geng ni..

Wai said...

hahaha..... seruan kawin dh sampai. paling x suka bila mak abah bersuara pasal benda ni.

keh, keh, keh.....

bell said...

thg buntu mencari ye kak. mesti ada nye akk cun pe.