KAWAN²

Tuesday, May 26, 2009

Hari² pakai seluar pegi keje.. ada banyak kelebihannya..

"Sebenarnyakan.. aku nak beli wallet baru aritu.. tapi memandangkan wallet aku masih elok lagi, and takde koyak pun.. aku hapuskan niat aku tu. Aku rendam and cuci wallet tu.. at last, nampak baru tau.."

itulah kata² dari aku.

"baguslah macam tu.. macam tak percaya je ko boleh cakap and buat benda tu.. at least ko masih boleh berjimat."

ini jawapan balas dari opismate aku.

Itulah perbualan aku sebelum lunch tadi sambil tangan buka wallet, amik duit and kad atm lalu memasukkannya ke dalam poket seluar. Aku adalah amat jarang sekali memakai baju kurung. Sebab aku suka simpan duit dalam poket seluar.


Hari ini adalah hari gaji. yeayyy!!

Lepas makan, aku menuju ke bank. Nak cucuk duit. lalalaaa..

Poket diraba, kad dikeluarkan..

Aku berbisik kat opismate aku.. "babiiii..."

"Ko ni kenapa?" dia soal aku balik.



"Aku bawak mykad.. bukan kad atm.."


Siall..


ps - sila beri kesimpulan atas cerita di atas.


11 comments:

EraNaZeErA.. said...

wakakakaa.... kesimpulannya.... check dulu sebelum kad dimasukkan ke dalam itu poket.... hehehe...

CikdAzz_mulat said...

hahahahaha
cite paling kalakar utk arini stlh 118 blog aku msuk..


wakakaka...
(aku gelak guling2 nih)

guapunyahal said...

hahahaha........ ptuih ptuih.. tertelan guli

AQisH said...

hahaha..kesimpulannya u simpulkan jer lah wallet u tu lalalala..

Hidup KOKA said...

hee hee hee.....

Ko selit kad ngan duit tu kat seluar luar ke seluar dalam?

Pang..... adeh deh deh... aku dah tampar muka aku sendiri!!!

ko tak yah tampar!!!

GiGGLe GaL said...

hahaha.. sian kat babi taw... nama baru dia influenza la.. wakakaka...

erm.. aku taw..ayat ko tu tahan lg beberapa hari jak..ko kan da gaji.. aku tengok hari tu JJ Bukit Raja ade sale weh...

hihihi..

pinkiss said...

eranazeera :
org byk ckp mmg camni. lalai..

cikdazz :
ko ni takde keje ke? sampai 118 tu.

guapunyahal :
ko pesal la telan guli.. telah la duit.

aqish :
simpul mati ke simpulan bahasa?

hidup koka :
ha, sila pangg! diri ko sendiri.

giggle :
weh, jom JJ jom..

ciK jUkoGYu said...

muahahahaahha...2 makne nyer kene beli wallet baru...kompem xsalah bwk kad da pasni..coz bukak wallet ngan perlahan2 n penuh hati2 cozzzzzz...takut calar.muahahahahaha...

alladiin said...

lu mempunyai tahap kompiden yg tersgt tinggi waktu seluk poket sluar tu..tapi..muahaha..

i.am.belle said...

meh sini aku tampar ko. rabun ayam ke haper?

xD itulah lambat sgt belanja aku makan

pinkiss said...

cik jokugyu :
meh kasik aku $$ beli walet.

alladiin :
gua mmg selaku terlebih kompiden.

belle :
aku rabun duit je. hehee.. jom aku banjer ko tampar sekali. lalaa.