KAWAN²

Monday, May 18, 2009

Sila beli cermin.. lihatlah wajah anda..

Dimulakan dengan rasa MENYAMPAH..

Kepada jurujual. Tak kira la anda jual barang apa. Sila pastikan yang diri anda @ tubuh badan anda bertepatan dan menepati specifikasi produk yang anda dok promote kan eh..

Ada sorang ni dia jual krim anti mata lebam. TapI mata dia.. mak aiii!! Lebam.. macam kena penumbuk. Kalah mata bapak panda. Sibuk nak suruh aku beli krim tu. Weh, mata aku tak lebam la. Ni sebab aku tak tidur 3 hari 3 malam. Cettt!!

Pastu tak lupa juga promoter untuk skin care. Sibuk suruh aku pakai produk dia. Tapi masyaallah.. Aku rasa kulit aku lebih elok dari kulit dia. Cilake betul. Mentang² la pipi aku tengah tumbuh jerawat gatal tengah asik masyuk bercenta. Sibuk nak suruh aku pakai produk dia. Cisss.. Bedebah sungguh.

Macam² la jenis promoter yang aku jumpa. Sibuk promote barang. Tapi.. Adoila.. rupa paras dorang tu yg menyebabkan takde pelanggan nak beli. Apatah lagi kena pelanggan cam aku.

Siap aku pesan kat dorang ;

"sila cerminkan rupa anda sebelum suruh saya mencuba ye.. sekian.."

Tapi kan, selama aku hidup ni.. tak pernah pun ada orang approach aku and promote produk slimming.

Apasal eh??

Aku dah bukan slim lagi..

Aku kurus LAH..





14 comments:

GiGGLe GaL said...

first!

GiGGLe GaL said...

owyehhh... :D

tu tak campur kes doktor yg nasihatkan aku pasal jerawat dulu.. muka dia lg penuh jerawat batu.. hahaha..

TiNiE said...

aku takmo jual produk slim ke kurus ker..aku nak tanya rahsia ko slim n kurus..gimana??

guapunyahal said...

agaknya kalau gua jadi jurujual guli.. lu mau beli tak guli gua

pinkiss said...

giggle gal - hahaa. ko menang. jerawat batu? lagi haru.

tinie - rahsia aku tak leh nak reveal kat sini. ssshh..

guapunyahal - janji lu jual guli kaler pink. sure gua borong punya.

Poyo said...

Pinkiss,
Aku pun rasa cam
tgh di bius cinta gak ni.
tapi nape pp aku xtunbuh
jerawat cam muka ko.
Wahahalala..


p/s: Pinkiss, sila jgn PANG muka aku tau.. Hihihihi.. (^_^)

ciK jUkoGYu said...

sungguh kasihan jurujual tersebut..ngeeee

i.am.belle said...

mmg betul pun, mereka ni nak jual barang bior ler sesuai dgn kriteria barang jualan tu. bukan indah khabar dari rupa. nan ado.

pinkiss said...

poyo - aku bukan nak pang ko. aku nak BANGGG! BANGGG! je.

cik Jokugyu - batpe sian kat dia. kasik cermin dulu la.

belle - nan ado. baik nandos je kan?

Maswani said...

nk cari makan katakan.... bagi tips bagus je tp diri sendiri..huhu..

--sama salesman kt tesco, promote mesin utk kuruskan badan, dia sndiri perut boroi.. sakit perut ku gelakkan dia..jahat2..

Zeela LaLaLa said...

produk diet tp yg jual pada aku sama gemuk mcm aku. ape kessss??

pinkiss said...

maswani - u pegi tepuk je perut boroi mamat tu kasik dia sedar sikit.

zeela - itu kes sengal namanya tuh. lalalaa..

a.b geldofg said...

ala jgnlah kurus sgt...tk bst

vidadarisakura said...

aku slalu jak produk kurus2 approach aku.
dem!


haha