KAWAN²

Thursday, May 7, 2009

Tersalah sangka.. tapi tak mengapa.


Kakak aku ada kawan. Dia tinggal kat sungai besar. Bila nak buat lawatan sambil mencekik buah mangga, haruslah ajak sepupu aku tu. Sebab time tu dia je yang boleh drive. So, kitorang suruh dia drivekan kitorang gi sana. Kakak aku time tu masih jakun tak tau drive lagik.

Aku? aku time tu kecik lagi. Baru lepas baligh. So, pikiran untuk memandu kereta belum sampai lagi kat kotak kepala otak aku ni.

Hari yang ditetapkan pun tiba. Pinjam keta abg aku.

Kira² 1/2 jam perjalanan, tiba² kakak aku bertempik.

Berhenti²..!!

Sepupu aku amat terpinga² dah berhenti di bahu jalan.

"Ada kura² kat tengah jalan tu!.. Karang kena langgar pulak.. sian dia!"

Kakak aku buka pintu lalu lari cepat² utk mendapatkan kura² itu dan menyelamatkannya dari kena langgar konon²nya.


AKAN TETAPI!!!


Kura² yang ingin diselamatkan itu rupa²nya adalah..


TAHI LEMBU...





kalau korang nak tiru aksi ni.. sukati korang la. janji jangan makan tahi lembu sudah..


ps - ada budak lelaki tu siap tegur.."tahi lembu tu nak dialihkan ke mana kak??"



10 comments:

ciK jUkoGYu said...

sungguh syahdu cerite tersebut..keh..keh..keh...

Poyo said...

Pinkiss,
Serius aku nak mintak tolong ko bagitau kat kakak ko, tahun depan jangan lupa suruh dia join Raja Lawak. Wahahahaha... (^_^) Lawak Banget!

EraNaZeErA.. said...

wakakaka... gelak dulu... tp apa2 kakak akak mmg berjiwa sensitif dan berjiwa kasih sayang gitu... hehehe

guapunyahal said...

BERHENTI!!!! ada semut tengah lintas jalan.. kang kesian haaaa kena penyet langgar...

GiGGLe GaL said...

alamak..aku siap tutup idong dah ni.. hahaha... klalar la.. akak ko..

pinkiss said...

cik jokugyu - syahdu jgn sampai leleh.

poyo - aku takmo kasik dia glamer dari aku. haruss aku yg masuk RL.

era nazeera - eh, akak berjiwang je tau.

guapunyahal - hahaha.. lu punya semut tgh angkut guli.

giggle gal - batpe tutup hidung. kan ke taik lembu tu wangi.

AQisH said...

hahahaha...taik lembu bleh berjalan ke tin lalala..

a.b geldofg said...

kalau babi yg dtengah jln...mcmana pulak?

pinkiss said...

aqish - ada kot (sambil garu dagu)

abgeldofg - lariiikk! ler.. takkan nak dukung² kot.

Ross Tina Abdullah said...

ehehehe...jauh sgt rasanya taik lembu ngn kura2..camne leh tersalah sangka tu...ops