KAWAN²

Tuesday, May 19, 2009

Meeting Hari Isnin @ 2.30 ptg



Hari Jumaat 15/5/09:
Bos : Saya ada meeting 18 haribulan. Remind saya 17 haribulan. Folder ni tolong siapkan. Tak urgent. U can take your time.
Aku : Diam (sambil berfikir..) 'pala otak dia tak urgent'. Satu tahun punya record aku kena siapkan.

Hari Ahad 17/5/09 :
Aku : Antar sms - Sir, tomorrow meeting at 2.30 pm.
Bos : Ok.
Aku : Jahanam.. pendek betul reply dia.

Sila ambil nota ye.. Hari ahad petang aku bertungkus lumus siapkan menda alah kat atas tuh.

Isnin 18/5/09 - 10 pagi
Aku : Bos, meeting hari ni pukul 2.30. U kena sign dokumen.
Bos : Ok, am otw to office.

At last dia suruh aku yang sign. Sengal.. Malas la tuh..

Pukul 11.00 dia datang dengan kengkawan dia. Borak.. borak.. borak.. ketawa.. ketawa.. ketawa.. (Sambil dia borak² tu.. aku masukkan folder dalam briefcase dia dan kompom kat dia semua dah siap dalam tuh)

Pukul 1.30, aku remind dia sekali lagi. Dia buat muka malas je sambil mengeluh kecil.

"Huhhh.. malas nak pergi.."

Tiba²..


"Noni.. mana folder tadi?"

"Ada dalam beg tu.." sambil aku tunjuk kat briefcase dia.

Buka.. check.. tengok.. selak.. memang takde. Cettt.. sah nyanyuk bos aku nih. Rupanya folder tadi dia gatal tangan dah keluarkan pastu dah 'terkasik' kat kawan dia tadi tu..

Pukul 1.45..
"Bos, dah pukul 1.45. Meeting pukul 2.30."

Dia masih duduk lagi baca paper.

Pukul 2.15..
Aku : Bos, dah pukul 2.15."
Bos : Ha, sekarang saya keluar.


SILA AMBIL PERHATIAN. MEETING BOS AKU TU KAT PUTRAJAYA. DAN BUKAN KAT SEBERANG JALAN.


ps - memang pening ngan pe'el bos.

<

10 comments:

ciK jUkoGYu said...

sekeh aje pale hotak beliau...ngeee....

AQisH said...

nama pon kap lam ya nga kan tin huhu..

GiGGLe GaL said...

Noni.. aku da masak ngan pangai bos yg cenggitu.. hahaha.. ko layan kan jak.. untung2 year end increament 50%... walla!

i.am.belle said...

BOSsia tuh xD

pinkiss said...

cik jokugyu - cett.. mana buleh sekeh. gaji dah dekat.

aqish - hmm.. tak baek tau.

giggle gal -ha, pandai la ko 50%. 60% ada la.. lalaalaaa..

belle - huk.. BOSsengal.

EraNaZeErA.. said...

heheh.. bagus la akak ni... takper2... sabar... mana tau satu ari nnti akak yg jd bos tak pun bos bagi gaji UP tinggi... hahaha... lepas tu baru akak bleh sekeh kpala dia ....

d i D a_LittLeBaby said...

hahahha...so funny la pinkiss..ahhaha

TiNiE said...

whatever it is..
bos is still da bos..
patut dia cam malas nak gi..
putrajaya sana nuunnn...

a.b geldofg said...

mting2 juga...jgn lupa mting kita ye

vidadarisakura said...

haha~
dasar bos.