KAWAN²

Thursday, June 4, 2009

Jatuh cinta? tak lah..

Dulu aku suka petik buah manggis kebun sebelah rumah aku. Kiranya cam petik tanpa pengetahuan tuan kebun la. Erti kata lain merembat.

Ahli kongsi gelap aku adalah abang aku. Ala.. time tu time kecik² lagi. Time dia belum sonet and aku belum diserang penyakit PMS.

Kitorang tak perlu galah. Perlu kaki je untuk panjat pokok manggis.

Tugas aku adalah.. menjadi pengutip. Manakala abang aku pulak.. apa lagi memanjat pokok la.

Syok wwooo.. Blasah buah manggis orang. Rasa cam pokok sendiri pun ada gak. Siap bawak plastik beg tuh. Hahahaa.. Setan!

Tengah syok petik.. kutip.. Tiba² terdengar seperti bunyi motor tuan kebun.

"weh.. pakcik dam datang" nama tuan kebun tu adalah damsiki (berdarah jawa cam aku..)

Err.. betul ke orang kata, orang berdarah jawa ni cantik²? sila jangan kata aku prasan. Sebab aku bukan perasan, tapi itulah kenyataan.

Ayat merah di atas hanya selingan.

Abang aku yang di atas pokok tu pun kelam kabut untuk turun dari pokok. Disebabkan gabra menguasai minda.. Abang aku tersilap pijak dahan.. Lalu dia pun jatuh ..

Bukan atas tanah.. tapi ...

Bak kata pepatah :
Sudah jatuh menimpa adik.

Jatuh di atas badan aku.. Nasib baik takde patah tulang. Dahla time tu aku kurus melidi. Eleh.. macam la sekarang tak kurus. Kurus juga la.



Ada ke pepatah tu?



9 comments:

GiGGLe GaL said...

ooooo...ini kojo kau ye mlm td...

nasihat aku, lengkali,, klu rembat manggis pacik tu, sila rembat belebihan..bole kenduri.. ko ngan aku bukan jauh sgt.. kasi alamat je aku berdesup sampai.. wakakakakak

aku fes?yaaaaassssshhhhh!!!

.ieLah. said...

apesal romantik sangat kesah ko ni noni?
terharu aku.syahdu

KV said...

manggis dah stat berbuah la ni tau.

TiNiE said...

pakcik dam tu cantik gakla yer??
hmmmm

guapunyahal said...

kurus macam lidi? gemok macam guli?

AQisH said...

perembat aka pencilok aka perampok si buah manggis..hahaha..laalalalarikk..

Shahrizan Salian said...

Pinky jawa mana, selangor ke johor. I johor, tapi ada mix irish ;)

pinkiss said...

giggle :
aku makan sendiri je hasil rembatan. tak baik kongsi.

ielah :
ini kisah cinta paling indah la.

kv :
tmpat i takde musim. musim daun je.

tinie :
ha, pakcik tu damn hensem.

gua :
kurus macam kita. lalalaa..

aqish :
huhu.. tak sayang sibik ke?

shahrizan :
jawa selangor. cun..

ciK jUkoGYu said...

hmmm..org jawe santek ek?cam ner lak ngan hincik jukogyu?santek gak kea?hmmmmm..cam ner lak ngan mrs jukogyu adekah belaiu pon terkene badi santek tersebut?muahahahahaha..errrrkkkk!!!(tercekik kulit manggis)