KAWAN²

Sunday, April 19, 2009

Alahai.. jambulmu itu..


Setiap semester, haruslah ada DSK Nite. Dinner untuk student Diploma Sains Kesetiausahaan.

Biasanya.. tarikh akan ditetapkan kira² sebulan lebih awal. Nak kasik semua student buat persiapan la kot. Takpun nak kasik student siapkan mana² assignment and antar kat lecturer untuk mengelakkan dorang terlepas pandang. Yelah.. dok berangan nak gi dinner je.. Kang.. ada yang tak siap assignment. (aku ler tuh..)

Tindakan yg aku buat lepas tarikh dinner ditetapkan.. Minggu pertama balik kampung, Begitu juga minggu seterusnya sehinggalah tarikh itu tiba.. akan aku korek baju² kakak aku. Mana la tau kot boleh digunapakai. Nak beli.. memang takde bajet la time tu. Sendiri mau paham la kan..

Hari yang ditetapkan telah tiba. Masing² sibuk turun ke pekan PD. Buat setting apa yang patut. Setting apa? Setting rambut la. Ada yang ikat, ada yang gerbang mengurai cam ponti anak remaja.

Aku ingat lagi. Junior aku dalam 3 orang. Nama dorang aku tak berapa ingat sangat. Dorang ni kaya la sikit dari aku. Sebab tu leh tempah teksi antar sampai depan tangga asrama. Sebab apa? Sebab setting rambut dorang tu.. jambul rambut yang terlampau. Ketinggian jambul di tahap kritikal. Di luar tahap pemikiran kita. Kalah jambul Mahmud (katun lagak a mahmud).

Bila keluar je dari teksi.. masing² pegang kepala tu. Takut la tu jambul terantuk kat muka pintu teksi. Lucu gila seh aku nengok! Mau tak mau.. aku rasa la kan.. habis dah sebotol spray dah dorang sembur kat bahagian jambul tu je. (sila bayangkan saat mahu mencuci rambut tu ye..)

Aku? Aku time tu berambut pendek sepanjang 3 inci. Takyah susah² gi setting. Sikat je. Lagipun.. Aku dah cukup cumil time tuh. Berambut pendek 3 inci, bermekap nipis. Dah cukup dah.. takyah nak bazir duit gi saloon. (bukan bazir.. mmg xde duit time tu..)

ps-kekadang tersenyum sendiri kenang balik kisah lama. Apatah lagi bila selak balik album lama. Kelakar tengok muka sendiri. Hahahaaa..


9 comments:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

wewitt!

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

yeay!!!

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

jambul2..

aku suka tengok Joe Jambul dulu2..

hahahaha~

F A R Y N said...

ala...aku kalah...cis!!!

joyah...

hahahahaha

a.b geldofg said...

tntu btmbah2 comel ko time tu

Alan said...

rmbut pendek n pjg 3 inci je?wahhh...

pinkiss said...

zara - aku pun suke! Jooeee Jambuul..

faryn - bile ko nak menang ni?

abgeldofg - aku dulu, tak secomel sekarang. lalaalala..

alan - wah idris. eh, wah..wah..wah..

vidadarisakura said...

lagi tinggi jambul tu lagi cantik kata mereka.haha

pinkiss said...

vida - lagi tinggi, lagi ngeri weh.