KAWAN²

Wednesday, April 8, 2009

Sila jangan bengang.. aku memang macam ni..


Banyak la pulak keje arini. Hari² pun banyak keje.

Tugas aku harini adalah menelefon lawyer firm (aku malas nak taip firma guaman ye.. mcm formal la sgt) untuk follow up dokumen.

Ada satu firm ni memang dan sinonim dengan kehidupan aku. Bukan apa, aku dah kenal sangat dengan dorang. Banyak kes dealing dengan firm ni. Aku dah kenal dari despatch, ke kerani dan seterusnya dorang punya lawyer. Kira famous la aku kat firm tu.

Ye.. itulah kenyataannya.

Aku kol firm ni. Bila receptionist tanya sapa di talian, aku cakap aku adalah noni. Dia tanya lagi.. Noni dari mana? Dia boleh tanya macam tu.. Ish.. bengang dah aku ni.

Aku jawab ;

"Eh, noni yang famous lagi glamer kat sana takkan awak tak tau?" Awak cuba tanya satu ofiz tu, sapa tak kenal saya? Soalan aku hamburkan kat dia.

"Hmm.. okey takpe.. pass saya kat kat shikin."

Dengan bengangnya.. talian pun disambungkan..

Adoila.. dia bercakap pun dalam gagap dan tak terang. Ish.. camne la leh dapat jawatan tu..

ps - itu adalah receptionist yang baru masuk keje 2 hari. Sekian..



8 comments:

TiNiE said...

haaaaaaaaaaaaa...ko memang!!! first??

GiGGLinG GaL said...

la... sabo jer la.. kesian la budak tu..mesti dia mcm terkulat2 lepas nko kata giteww.. heeeee...br keje 2 hari..mesti esok lusa dia akan pastikan klu "noni" yg call ..dia akan kata dia kenal.. lalallalalaaa

alladiin said...

brutal tu...

pinkiss said...

tinie - aku memang.

giggling gal - jgn esok aku kol dia dh benti.. sudah.

alladiin - ehehee.. sikit je tuh.

AQisH said...

tin u mmg pembuli taww..

larikkk!!

pinkiss said...

aqish - itu i akui. lalalaa..

a.b geldofg said...

eeeeeeeeee takut!

pinkiss said...

abgeldofg - ala, i takkan buat camtu kat u.. jgn risau.