KAWAN²

Thursday, April 9, 2009

Wahai kengkawan DSK..


En. Ashri, seorang pensyarah kesayangan kitorang waktu belajar kat poli dulu. Kebetulan, dia ada meeting kat shah alam, so aku ajak dia minum teh. Lama weeiihh tak jumpa dia.

Seperti yang dijanjikan, aku jemput dia pukul 9 mlm kat shah alam.

Korang tau tak??

Dia tetap macam dulu. Masih muda.. masih segak.. masih hensem.. yang paling ketara.. wajah manis dia tak berubah sejak dulu, kini dan selamanya.

Best amat bercerita dengan dia. Sempat gak snap photo. Antara photo yang sempat aku snap.


LOKASI : NOODLE STATION, SACC MALL.

Untuk keselesaan dia, aku pilih parking betul2 kat pintu masuk utama. Yelah, taknak kasik dia jalan jauh dari parking masuk mall, lgpun cuaca agak gerimis.

Perbualan berkisar mengenai zaman belajar dulu. Imbas kembali kenangan waktu belajar. Kupas cerita pasal en. arshad. Ingat lagi tak? kita panggil dia pak chat. suka pakai baju atau seluar bercorak kotak2? ustaz hamdan brutal. Hahaaa.. dia ni pasti korang tak lupa. ustaz yang memang brutal.

Tak kurang juga nasihat dan pandangan diberikan oleh en. ashri. Tapi berbeza dari dulu. Kalau dulu, disampaikan oleh seorang pensyarah kepada pelajar. Tapi kali ni, bagai nasihat dari seorang kawan. Terima kasih banyak atas pandangan dan nasihat tu. Amat la aku hargai. Dan pasti.. akan aku gunapakai.

Rasanya kalau ada kawan2 lain, perjumpaan ni lagi meriah. Tapi yelah.. masing2 dah ada keluarga. Komitmen dorang tak sama macam aku. Sebarang perjumpaan, harus diatur dengan lebih awal. Itu aku paham..

Lain kali la eh.. kalau en. ashri datang shah alam lagi, boleh kita aturkan pertemuan. Ye.. dengan tema "Minum teh bersama En. Ashri". Amacam? Setuju tak?

Err.. korang yang lain.. ada tak jumpa dengan bekas tenaga pengajar korang setelah sekian lama meninggalkan kolej?


15 comments:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

first?

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

huhuhu~

best nya!!

EraNaZeErA.. said...

en.ashri mmg menten segak gitu.. cuma mesti tembam skit pada dulu kan.. senyuman dia ttp sama...

wah best kalu kita wat perjumpaan reramai ni kak... senior n junior... kan kan... artis jemputan adalah EN. ASHRI... hehehe

TiNiE said...

yerrr...aku sokong ko kaknonie. lengkali kita wat spesel event sempena perjumpaan ngan en.ashri. ko kemsalam tak kat dia???

pinkiss said...

zara - best amat. laalallullaby..

eranazeera - haha. senyuman ttp macam dulu.

tinie - salam ko aku sampaikan yg pertama tau.

AQisH said...

wahhh..kembang kempis pastinya lobang idong en. ashri dgn pujian itewww hikhik..

ye lor..jomlah gather² cik pinkiss jd organiser..setujuuuuuuu!!

yanizan said...

oooo ko gi date ngn en. ashri sonyap² jo yo....aku pun kt shah alam...awat tk roger...aku tgk gambo tu dh tau kt ner...heheheh nway mmg en ashri tetap mcm dulu...ehem..ehem...apa rahsia?

Gee said...

Am impressed with yr new blog's appearance.. Thumbs up!

zAhiDah diHaz 17 said...

masih lagi berhubung dgn cikgu kimia..
my fav teacher...
slalu jumpa dia kalu g sk lama...

a.b geldofg said...

aku pun nak tjumpa ko juga heheheh

pinkiss said...

aqish - moh, kita open table.

yanizan - eeheh.. aku saja je nak dating berdua ngan dia.

gee - tenkiu².

zahidah - fav teacher memang kita tak mudah lupa kan?

abgeldofg - weh, aku bukan tenaga pengajar ler.. nak kena ko nih.

cikpedot said...

alamak, aku kalo denga name pak chat tu ade de ja vu sket.. dia mmg baik banget dengan aku.. rindunye.. dia takde blog ke atau medium komunikasi lain?

blur4791 said...

eh aku ada kt s.alam nape tak ajak aku minum2 gak..hehehe..en ashri tu tak tua2 ke..kehkeh

alladiin said...

hehe...(tersipu2 wa..)

pinkiss said...

cikpedot - ko ngan pak chat mmg. amat serasi.

blur4791 - ermm..

alladiin - hahhaa.. teh tarik tu sedap kan?