KAWAN²

Wednesday, February 25, 2009

Aku Lebih Berpuaka..


Sorang mamat ni, duk sekampung dengan aku. muka kelabu asap sikit. Dan, kalau dijual pun.. cuma laku kat kampung aku je. Setakat keluar dari daerah kampung, memang minah² town tu tak pandang. Sure akan terbit kata² "eeeiii.. kulit berkerak.. kelabu asap lak tu.. ada hati nak ngorat.."

Ada ke patut dia soal aku depan orang ramai kat kedai makan."Eh, bila nak kawin ni?? Dari dulu sampai sekarang tak kawin² pun.." "Ko nak tunggu sapa lagi? Tengok, aku ni pun dah ada bini.. Dato' mana yang kau tunggu?" Hmm.. aku diam je..

Dan secara tiba² aku menerbitkan kata² short and sweet, "Kenapa?? Ko nak aku kawin dgn ko ke?" Muka kelabu asap dia dah bertukar jadi biru asap panik sebab mata bini dia kat sebelah tu dah naik kero. Dan.. dia pun blah dengan secara a.s.a.p. Hambik kau!

Ko ingat mulut ko tu puaka? Aku lebih berpuaka. Hahahaaa..

Aku nak tubuhkan kelab mulut puaka. Sapa nak join?


11 comments:

TiNiE said...

siala* nyer stetmen jantan tu..tak sayang molot langsung...ko cilikan jer molot dia tu kaknon...

i.am.belle said...

hohoho.... mcm ku kenal ayat mata kero itu.


OIT, ambik TAG dr blog aku okeh. lalala...

AQisH said...

tepuk tangannn well done tin ;-)

cikpedot said...

mmg rejeki ko la hari tu.. dapat balas balik, dpn bini pulak tu.. cukup puas ati, lebih pada tu..

guapunyahal said...

sure gua nak join gak group puaka...

pinkiss said...

tinie - molot dia tu nak ku sumbat dengan kaki gajah.

i.am.belle - aku baru berkenalan ngan kero. ko yang kenalkan.

aqish - tepuk tangan campur tepuk dahi.

cikpedot - ye, hati cukup puas.

guapunyahal - mari..mari.. sila..sila join.

zeela lalala said...

haiyoo..aku ade kriteria kelab puaka tak? haha.

ke mata bini mamat kelabu asap tu memang kero?

pinkiss said...

zeela lalala - ada training kasik ko jadi puaka cam aku. nak tak?

ps - bini dia mata sebelah je. sebelah lg dah kena cakar monyet.

F A R Y N said...

ko jadi pengerusi majlis...
aku nak jadi AJK kampung...hahahaa

pinkiss said...

faryn - ko jadi naib pengerusi nak tak?

Anonymous said...

i nk jaD b'dahari kelab leh x?
hahahahaha