KAWAN²

Tuesday, February 3, 2009

Jalan² Cari Maki..

jom cari maki.. takmo cari makan. tapi nak cari maki. makan kat mana² pun boleh dapat. maki tak boleh didapati and takde dijual dimana². kalau korang nampak kedai yang jual maki, impom kat aku tau.. aku blanje korang beli maki sorang 4 bungkus.

arini aku sedekah 2 bungkus maki. mula² aku kasi staff kat streamyx. bukan saja suka² nak maki atau jadikan sebagai hobi.. tapi aku rasa mereka harus diberi maki. ye.. harus. sebab aritu dorang kata aku takyah bayar apa² untuk pengaktifan. tau² aku dapat bill rm208. tak ke bengang. pandai je pompuan nama lina yg kol aku aritu. ckp bukan main poyo poya je. semua free je katanya. pala otak dia free. tembelek..

aku kol staff yang berbangsa tak serupa dgn aku. bila aku tanya, tak brapa nak pandai menjawab. tu lagi lah aku tak suka. jawab la betul².. ni tak, teragak², tergagap². keturunan sulaiman gagap kot. aku ckp kat dia, kalau la camni charge yg dia kenakan kat aku, lebih baik aku guna broadband. boleh aku online dalam jamban.. dia trus membisu mcm kucing aku. tersentap la tuh.. lalalalalaaa..

tak puas ati lagi, aku kol pulak tm. sebab phone line rumah aku ada bunyi zzz..zzz..bzzz.. dahtu pulak, boleh terima kol je tapi takleh buat kol. satu lagi masalah yang harus diselesaikan dengan memberi sebungkus maki. bukan apa, dah seminggu aku buat aduan tp takde tindakan pun. so, harus bukan? jangan ingat aku suka2 je nak sedekah maki kat orang? aku ni kedekut maki tau..

lepas aku kol kasik komplen sama itu kompeni, tak lama lepas tu ada la teknisen dtg kat area rumah aku. check apa yang patut. tah apa punya wire yg tak betul katanya. aku pun tak tau. takpe, janji ada tindakan yang dibuat. dan, buat masa ni, line phone and streamyx pun agak baik dari semalam. itu pun tak brapa nak baik sgt. aku blom puas hati. kalau esok masih di tahap yang sama, haruslah aku beli 2 bungkus lagi maki.

sapa nak kirim beli maki?

ps - aku tgh pms sbnrnya ni. tah berapa banyak perkataan maki yg aku guna eh..



7 comments:

i.am.belle said...

wah marahnya. takpelah kalu dimaki barulah lega hati kan kan kan.

TiNiE said...

sabo kak nonie, takper2...lepaskan kemarahan mu ittew...bina idup baru..sudahnyer :)

AQisH said...

saba tin saba..

mmg kena byr streamyx ni tin..pulak2 diorg ada amek 2 bln advance kan..

yanizan said...

bertukar lah kepada broadband...warrghhhh!!

alladiin said...

wa ni jenis berjalan satu msia termasuk kat borneo tu.. dah pakai brodband maxis, celcom dan digi.. kesimpulannya... sucks.. nasihat kepada internet provider ni.. your internet infra, klu lum cukup mantap, jgn offer kat org suruh subscribe.. klu nak offer pun, pastikan service spt yg di janjikan.. maksudnya rm2 utk service yg harga rm2. Bukan rm100 utk service yg rm10.

pinkiss said...

belle - dah lega..

tinie - aku nak bina masjid.

aqish - tgh urut² dada ni tin oii..

yanizan - ha, kang aku beli beratband cap kapak. lagi bagus kot.

alladiin - ye, amat setuju.

harita said...

hahaha...darling...very nice to read that...love to hear ur cursing for them coz i always do that too...u know, beside Meru..Kapar is another peek area the telecommunication service is always poor...thats why...:))anyway, wish the issue get solved soon..:)