KAWAN²

Wednesday, February 4, 2009

Dan.. aku dah bosan...

tidur sensorang. bangun pagi.. turun katil. kejap berdiri kejap cangkung depan almari. bukan eksesais, tapi tengok².. pikir².. baju apa yang aku nak pakai arini. tak jumpa gak, beralih dua tapak.. buka satu lagi almari.. bila dah jumpa yang sesuai, gosok.. mandi.. bersiap.. pegi dapur salam mak bapak aku, amik sarapan yang dah mak aku bungkus, setat ferrari, pegi keje..

masuk opis.. buat keje.. petang balik rumah. mandi, kadang² masak.. kadang² tak masak. tengok tv, tidur.. hari sabtu ahad, duduk rumah.. masak, makan.. tgk tv. layan anak² buah. kadang² gi window shopping or kuar ngan kengkawan. itulah je la rutin harian aku.

aku dah boring dah dengan rutin tu semua.. aku nak tukar rutin yang ni la..

tidur berteman. bangun pagi. siapkan baju keje untuk dia. pegi dapur. siapkan sarapan. tunggu dia sarapan. antar dia gi keje kat pintu. aku? takyah keje la.. duk umah diam². kemas rumah. basuh baju. pastu relax² baca magazine. tengok tv. petang sikit siap² tunggu dia balik keje kat pintu rumah. buat air untuk dia. masak makan malam and makan sama². tengok tv sama². tidur sama². weekend, gi balik umah mak atau gi jalan² cari makan. semuanya aku nak buat dengan dia.


kesimpulannya.. siapakah DIA itu? jeng..jeng..jeng.. sekian.



8 comments:

ab geldofg said...

aku kot...:)


salam kenal

alladiin said...

Cari hobi noni.. snokling ke, scuba diving ke, mountain biking ke, mancing ke, mountain climbing ke dll. Apa2 je yg akan pasti akan menyelitkan satu benda baru dlm hidup u. Good luck..

TiNiE said...

good luck kak nonie..DIA tu ada jer kat luar sana..kalau dah ada DIA tu, saya ucapkan tahniah..

AQisH said...

wahhh..mcm dah dkt je nak merasa nasik myk u tin jgn lupa jemput i tawww hehehe..

cendawanintim said...

uihhhhhhhh..sabo je lah...

selamat berteman!!

yanizan said...

huhuh..ni msti da ada somebody ni...ko jgn sorok2 yea...

cikpedot said...

yea..yea.. noni nak tawen..

Minami said...

masanya akn tiba..cm kita kn sabar,n pcaya jodoh kita sntiasa ada dimana2..cm kita kn sntiasa buka pintu hati kita utk si DIA..jgn tsalah langkah memilih si DIA..salah langkah...azabla jawabnya..