KAWAN²

Friday, March 20, 2009

amat perit ku rasakan..


Harini bangun tidur.. tekak aku terasa amat perit.

Dan..

Sekarang bertambah lagi keperitannya.. Nak telan air liur pun rasa sakit.

Suara pun dah semakin parah. Serak² basah..

Kengkawan..

Sila kasik aku petua nak sembuhkan keperitan yang daku alami nih..


12 comments:

i.am.belle said...

minum air asam jawa setiap 3 jam pasti okey.

betullah! ingat aku nak lawak je ke. silalah cuba.

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

belle sudah sampai dulu..takpe.

ko makan ubat..strepsils or tonsil ke apa namanya tu..hisap..

kumur2 dengan air garam..banyakkan minum air masak...jangan kau berani amik ais...

pinkiss said...

belle - aku xde ckp pun ko melawak. harus aku bancuh air asam jawa mlm ni. dan buat reminder setiap 3 jam.

zara - ehehee.. belle dan park dulu la. err.. kunyah ais boleh tak?

blur4791 said...

sensitip laa ngan hisap..maklumla isu PPSMI skang ni (ko ingt pe!:-) caabuuut...

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

@ pinkiss : uit..nanti gigi kamu rosak sayang..kamu kan seksitari (camni ke ejaannya?)

@blur4791 : amboi kau..moh masuk blog aku...baru kamu tahu nanti..hahaha~

P/S: aku ter'reply' komen2 pula kat sini..

alladiin said...

haha...wa ni jenis lain sikit. Klu batuk, wa akan minum ais walaupun sebenarnya wa tak berapa suka minum ais.. Lu klu tak biasa, jgn ikut. Kawan2 wa pun pelik dgn wa.

Favorte minuman, kopi o. Tapi klu batuk, kopi o ais satu...haha..

a.b geldofg said...

air asam jawa..cmpur madu

guapunyahal said...

makan durian... muahahaha

pinkiss said...

blur4791 - aku tak ingat apa pun. apa kau ingat?

zara - ejaan tu tepat ler. ha, elok ko invite si blur yang asik blur tu je. kasik dia sedar dari lamunan.

alladiin - ahahaa. gua tetap blasah ais gak. itulah ubatnya kan..

ab geldofg - ehee.. assam jawa taruk madu taruk ais, boleh kan..

guapunyahal - ahaha.. pandai ko buat lawak eh. aku x mkn durian la.

a.b geldofg said...

cmpur racun tikus pun boleh

zeela lalala said...

hiiiii..aku pun tgh sakit yang same mcm ko. sakit sgt. tp aku percaya aiskrim mampu menyembuhkan. haha.

pinkiss said...

ab geldofg - huhuu.. ko tak sayang aku dah eh.. (mood sedih)

zeela lalala - jom makan eskrim!