KAWAN²

Friday, March 13, 2009

apa kau hengat aku ni pokaimak ke?


Pinjam jap word pokaimak ko eh zeela lalala..

Bawak duit banyaaaakkk.. Nak belanja adik and anak buah aku suar jeans baru. Aku pegi satu kedai berlabel merah. Almaklumla.. baru dapat bonus. Wallet mestilah takleh tutup. Penuh sangat dengan $$. (sila jangan rompak aku..)

Ada sorang mamat berkulit putih kat kedai ni. Tokey ke kuli pun aku tak pasti. Langsung tak tau nak sapa kitorang. Tak nak tanyapun apa kitorang nak cari. Seluar jean pun dibelek². Adik aku nak pattern camni, anak buah aku nak pattern camtu. Aku.. lagilah susah sebab aku ni slim.

Dia biarkan je kitorang. Tengok sebelah mata je. Mentang² la aku cuma pakai baju buruk je..

Bila kitorang nak minta saiz, ada je alasan dia. Tak sesuai la. Takde kaler la. Memang amat menjengkelkan. Dan.. Aku dah geram. Aku cakap kat dia..

"Eh.. macam ni ke cara u layan i? u ingat i ni takde duit ke nak beli..?" aku dah geram. aku tak puashati. dan aku keluarkan cash yang telah aku ikat² dengan getah lalu tunjuk kat dia.

Aku trus keluar dari kedai tu.. pegi kedai lain. Dan.. alangkah terharunya aku dengan sambutan pekerja kedai tu. Dengan senyuman dia menyambut aku. Dia boleh kata lagi..

"tengok² je dulu kak.. tak beli pun takpe.. nanti lain kali bila akak rasa nak beli, akak boleh datang lagi.."

Dan.. aku pun beli jeans dari kedai ni.


15 comments:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

First?

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Yeah!!!

aku sangat happy!!

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

okay...

skang aku start comment...

kalau aku kena cam gitu gayanya..aku pun blah..apa lah kerek benor..kan dah kurang rezeki tu..

sapa susah jang?

AQisH said...

u tyg² x seluar yg u dh beli kat mamat kedai sebelah tu..padan muka dia..

guapunyahal said...

kalau gua, gua akan bagi lu air kotak strawberry, pastu bagi anak² lu guli² free... eh silap bukan anak.. anak buah....

pinkiss said...

Zara - ko mmg slalu first la eh? bukan kerek dah.. tembelek tu namanya..

aqish - takyah tayang dah. sebab i dah tunjuk duit i yg berkepuk² tu.

pinkiss said...

guapunyahal - i tau u mmg pemurah. i lap u lah!

yanizan said...

untuk aku tkde ke...:P

apisz said...

ko tu garang sgt...lalalalala =P

pinkiss said...

yanizan - ada.. jom aku belikan 10 lai.

apisz - aku garang tapi romantik.

GiGGLinG GaL said...

bagus sangat la nko saun beliaw sebegiteww...aku sangat bangga!

pinkiss said...

giggling gal - aku juga bangga dengan kau. org camtu mmg wajib diSAUN.

cendawanintim said...

mamat tu memang bengongggggggg..

i.am.belle said...

eh ada jumpa jeans shamsudin kat kedai tu? lalala...

pinkiss said...

cendawanintim - mamat tu bengong + bangang = bengang

i.am.belle - jean samsudin takde pulak aku jumpa. tapi billie jean ada. nak kirim ke?