KAWAN²

Tuesday, March 3, 2009

Cash Lahanat Machine @ CLM.


Niat mulia hari ni, aku nak bayar utang piutang aku. Aku utang kat satu bank ni. Ferrari aku dan kad penggalak hutang, dua² aku guna bank yang sama.

Niat mulia aku bertukar jadi niat mencarut. Ye, aku terpaksa mencarut arini. Mintak mahap la ye. Kan aku tgh cuti mencarut. Aku dah kenselkan cuti tu.

Mesin deposit tunai dia macam lahanat. Tah berapa hand dah agaknya mesin tuh. Pada firasat aku.. (jap.. tengah garu dagu..) dah fifthhand dah mesin tuh. Tah mesin terpakai dari bank mana tah dorang beli secara pukal tu.

Memula aku bayar untuk ferrari aku. Okey.. pastu dia suh aku kutip 60 ringgit. Puas laku ejas² duit tu.. aku lurus²kan, aku lipat²kan.. Aku masukkan balik.. krekk..krek.. zrass..zrass.. dia memproses. Tup² dia suh aku kutip skali lagi. aku masih sabar.. dan ulang tindakan tadi.. krekk..krek.. zrass..zrass.. deposit diterima.

Seterusnya aku bayar kad penggalak hutang pulak.. bunyi yang sama.. krekk..krek.. zrass..zrass.. empat kali aku kutip dan masuk duit dlm mesin lahanat tuh. Tapi.. still sama gak. Aku makin bengang..

Pastu ada sorang mamat bodo tah datang dari daerah mana tah.. sedap je dia sound aku.. dia kata.. "duit awak tu baru sangat tu.. sebab tu mesin tak terima.." dan.. aku pun menjawab.. "ha, mesin buruk elok guna duit buruk je..."

Dan.. aku pun keluar tinggalkan mesin bodo lagi haprak lagi jahanam tanpa bayar kad penggalak hutang tu. Bior padan muka dorang. Bukan aku sengaja taknak bayar.. mesin dorang yang cam lahanat. lopek. tembelek.!



12 comments:

TiNiE said...

adoiii...bank lahanat mana yg susah no nak bayo utang pun takmo trimer tu *yg pasti bukan bank negara ok*...takper takper pasni ko banned jer bank tu...menten gojes k!!!

~cik manis~ said...

bank mane la 2 yg x nak duit 2 ek..
kang x bayar dpt plak byk surat2 hutang plak..
ish4

i.am.belle said...

setahu aku mybank kepala singa mmg dasar mesin lahanat. asalkan aku pegi nak byr hutang je 'out of service'. grrRRRRRR

ko pakai bank apa nyah oii?

@LiYaNNuaR said...

betui.. betuui.. betuiii... salu gak kena camtu..

pinkiss said...

tinie - bukan bank negara. ish.. tak brani aku nak kutuk kat sini..

cik manis - ha, bank bengong.

belle - mak pakai bank pak rashid nokk oi..

@liyannuar - tiada lain melainkan betul belaka.

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

sengal ahh mesin itu..

patut kamu tendang2 aja..bagi puas hati...

ladybezz said...

bagus alasan tu.. hmmmmm

pinkiss said...

zara - aku harap aku boleh tendang. tapi aku teramatlah sayang kaki aku yang runcing ni.

ladybezz - itu alasan yg kukuh.

blur4791 said...

HAHA..lepas tu kene interest pasal byr lambat..lepas tu mencarut + melucah...yahuuu puan presiden dah kembali...baru laa effisien kelab ni..kehkehkeh..tapi kene byr interest padan la muka sendiri..kekehkehkehjalanjambukehkeh

AQisH said...

eh..ni sama ngan n3 kwn i gak lah tin..dia lg kesian siap kena maki ngan mamat kat belakang kata dia lembab padahal mesin tu yg mmg lahanat x sunat..err..ada kena mengena ker..belasah laa :-p

blur4791 said...

aqish..kawan ko ke ko ni ..hahaha..dah kene lembab..kehkehkeh

GiGGLinG GaL said...

sama kes cam aku itu hari kat ambank setia alam.. cam lahanat gak.. aku nak membayar duit kete mewah yg tak berapa mewah tuh.. wakakaka...

aku tataw arr bank lately ni..tak penting perihal pengguna btoll.. mcm lahabaw..

puas ati aku taw baca entri nko ni.. sbb ape yg aku nak cakap..sama ngan ape nko cerita..